Παρασκευή 23 ΦΕΒ 2018 22:40
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Αυστηρό μήνυμα Κεφαλογιάννη στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα Κεφαλογιάννη στην Τουρκία

κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης-Τουρκίας με αφορμή την ομιλία του προέδρου Γιούνκερ στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της σημερινής του ομιλίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας και όσοι την προσβάλλουν δεν έχουν θέση σε αυτή.
Τα τελευταία τρία χρόνια ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχω καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες.
Η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία.
Όμως δεν μπορεί να κλείσει και τα μάτια σε όλα αυτά που είναι ασύμβατα με τις Αρχές και τις Αξίες της.
Θέλουμε, μία Τουρκία παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται ειλικρινώς το Διεθνές Δίκαιο, τη Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθεροτυπία.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών. Που δεν θα προβαίνει σε συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις αμφισβήτησής του εναέριου χώρου τους, των χωρικών τους υδάτων, της Αποκλειστικής Οικονομικής τους Ζώνης.
Θέλουμε, μία Τουρκία που με τις ενέργειές της δεν θα τορπιλίζει διαρκώς τις ενταξιακές συνομιλίες.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα συνεργαστεί μαζί μας μοιραζόμενη τις κοινές αρχές και αξίες μας.
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

«Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών. Η Τουρκία...
Βροχή μηνύσεων σε βάρος των προστατευομένων μαρτύρων, με την σκυτάλη να περνάει σήμερα στον τέως βουλευτή και πρώην πρόεδρο...
Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στον Alpha ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης...