Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 03:30
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Αυστηρό μήνυμα Κεφαλογιάννη στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα Κεφαλογιάννη στην Τουρκία

κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης-Τουρκίας με αφορμή την ομιλία του προέδρου Γιούνκερ στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της σημερινής του ομιλίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Ευρώπη είναι μία Ήπειρος Δημοκρατίας και όσοι την προσβάλλουν δεν έχουν θέση σε αυτή.
Τα τελευταία τρία χρόνια ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχω καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να συνεχιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες.
Η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα της στην Τουρκία.
Όμως δεν μπορεί να κλείσει και τα μάτια σε όλα αυτά που είναι ασύμβατα με τις Αρχές και τις Αξίες της.
Θέλουμε, μία Τουρκία παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται ειλικρινώς το Διεθνές Δίκαιο, τη Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθεροτυπία.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών. Που δεν θα προβαίνει σε συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις αμφισβήτησής του εναέριου χώρου τους, των χωρικών τους υδάτων, της Αποκλειστικής Οικονομικής τους Ζώνης.
Θέλουμε, μία Τουρκία που με τις ενέργειές της δεν θα τορπιλίζει διαρκώς τις ενταξιακές συνομιλίες.
Θέλουμε, μία Τουρκία που θα συνεργαστεί μαζί μας μοιραζόμενη τις κοινές αρχές και αξίες μας.
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Θέματα διμερούς συνεργασίας και επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της ενέργειας, αλλά...
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και την πολιτική ασύλου διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη...
Στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει εξεταστική σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά μετά τη συμφωνία για το προσφυγικό...