Κυριακή 21 ΑΠΡ 2019 13:20
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  16°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Δωδεκάχρονος προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο σπίτι του!

Δωδεκάχρονος προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο σπίτι του!

12xronos.jpg

Ένας νεαρός Αμερικανός φέρεται να είναι πλέον ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που προκάλεσε επιτυχώς πυρηνική αντίδραση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η Open Source Fusor Research Consortium, μία ένωση ερασιτεχνών, αναγνώρισε το επίτευγμα του Jackson Oswalt από το Tennessee, όταν ο ίδιος ήταν 12 ετών, τον Ιανουάριο του 2018.

Ο εφευρετικός νεαρός είπε πως μετέτρεψε ένα παλιό δωμάτιο παιχνιδιών στο σπίτι των γονιών του σε πυρηνικό εργαστήριο, με εξοπλισμό αξίας 10.000 δολαρίων, που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό 50.000 Βολτ για να θερμάνει αέριο δευτέριο και να συντήξει τους πυρήνες, έτσι ώστε να απελευθερώσουν ενέργεια.

«Η αρχή της διαδικασίας ήταν απλά να μάθω τι έχουν κάνει άλλοι με τους αντιδραστήρες σύντηξής τους» είπε ο Jackson Oswalt στο Fox.

«Μετά από αυτό, έφτιαξα μια λίστα με τα εξαρτήματα που χρειαζόμουν. Τα πήρα κυρίως από το eBay και σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν ακριβώς αυτά που χρειαζόμουν. Οπότε έπρεπε να τα τροποποιήσω για να κάνω αυτά που έπρεπε να κάνω για το project μου».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης. . .

Όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή, έτσι και φέτος, Καθολικοί χριστιανοί στις Φιλιππίνες αναβίωσαν τη σταύρωση του Ιησού, με...
Ο 39χρονος Γουάνγκ Τζιανφένγκ από την Κίνα δεν είναι ένας συνηθισμένος κουρέας, καθώς ειδικεύεται στο να δημιουργεί στα...
Μοιάζει με μύθο του Αισώπου αλλά η πραγματικότητα εδώ μιμείται την Τέχνη. Μία κουκουβάγια έχει πάρει υπό την προστασία της...