Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτό είναι το χειρότερο ξενοδοχείο της Ευρώπης – Και το διαφημίζει

Image
hotel-e-22319.jpg
 clock 15:32 | 23/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Έναν παράξενο τρόπο να μαζέψει πελατεία ακολουθεί ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ, το οποίο έχει κατακτήσει με την αξία του τον τίτλο του χειρότερου ξενοδοχείου της Ευρώπης.
Πρόκειται για το Hans Brinker Budget Hotel στο Άμστερνταμ, το οποίο οι ιδιοκτήτες του χαρακτηρίζουν ως ένα «κατά λάθος φιλικό προς το περιβάλλον» ξενοδοχείο, αφού, καθώς δεν έχει ούτε τις βασικές ανέσεις, δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια. 
Το σλόγκαν του ξενοδοχείου είναι ότι «δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε».
 

Το προσωπικό του δεν κάνει τίποτα για να εξυπηρετήσει τους πελάτες και, όπως λένε οι ίδιοι, είναι χαρά τους να ακούνε παράπονα.
Στο ξενοδοχείο δεν υπάρχει ασανσέρ με αποτέλεσμα, σε όποιο όροφο και αν μένει ο πελάτης να πρέπει να πάει με τα πόδια. «Με το φιλικό προς το περιβάλλον “ασανσέρ” που διαθέτουμε να είστε βέβαιοι ότι η μόνη ενέργεια που θα καταναλωθεί είναι η δική σας για να ανεβείτε τη σκάλα» αναφέρει το διαφημιστικό του ξενοδοχείου.
Όσο για την “σουίτα” του, πρόκειται για κουκέτες τοποθετημένες η μια δίπλα στην άλλη για να μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτή έως και 7 άτομα.
«Τηλεόραση, τηλέφωνο και mini-bar δεν υπάρχουν «παρά μόνο στη φαντασία του πελάτη, αφού έτσι θα σωθεί ο πλανήτης και φυσικά δεν υπάρχει φωτισμός, ούτε κλιματισμός», εξηγεί η διεύθυνση του ξενοδοχείου.
«Υπάρχει φυσικός φιλικός προς το περιβάλλον κλιματισμός που είναι πολύ εύκολος στη χρήση», προσθέτει ακόμα, εννοώντας το.. παράθυρο.
Ακόμα, στην τουαλέτα δεν υπάρχει χαρτί, το παγωμένο νερό τρέχει με το σταγονόμετρο, ενώ το μπαρ του σερβίρει φιλικά προς το περιβάλλον ποτά, τονίζοντας ότι «ούτε σταγόνα δεν θα πάει χαμένη». Για το λόγο αυτό ο μπάρμαν μαζεύει με μια πετσέτα ό,τι έχει στάξει στον πάγκο και στη συνέχεια την στύβει σε ένα ποτήρι.
Όσο για το φαγητό διατίθεται αλλά αποτελεί κυρίως μια οπτική παρά μια γευστική εμπειρία, αφού ετοιμάζεται μέσα σε πέντε λεπτά και η σπεσιαλιτέ του είναι αυγά με τσόφλια, τα οποία σερβίρονται σε κατεστραμμένα πιρούνια και σπασμένες κούπες.
Το Hans Brinker Budget Hotel είναι περισσότερο μια δοκιμασία παρά ένας χώρος διαμονής και ξεκούρασης.
Παρόλα αυτά δημιουργώντας έξυπνα, έναν «μύθο» που είναι σχεδόν αληθινός, οι ιδιοκτήτες καταφέρνουν να το προωθήσουν σε όσους σπεύδουν να δοκιμάσουν την τολμηρή εμπειρία.
Η ωμή τους ειλικρίνεια μάλιστα φαίνεται ότι εκτιμάται από τους πελάτες που το επισκέπτονται κυρίως από περιέργεια πληρώνοντας μάλιστα από 22-53 δολάρια τη βραδιά.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis