Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 19:47
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Ήπια διόρθωση στο πετρέλαιο μετά τα υψηλά 4μήνου

Ήπια διόρθωση στο πετρέλαιο μετά τα υψηλά 4μήνου

βαρελια πετρελαιο

Πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τη μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,38% στα 58,39 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένεταια να εκφράσει τις ανησυχίες του αναφορικά με τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, μία μέρα μετά την αντίστοιχη έκθεση του ΟΠΕΚ, η οποία έδειξε πτώση της παραγωγής κατά 221 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 30,55 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες ότι η Ουάσιγκτον «θα ξέρει πιθανώς μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες εάν είναι πιθανή μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα».

«Εάν επιτευχθεί αυτή, θα πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο ο κόσμος θα συζητάςι για πολύ καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, επισημαίνοντας ότι η Κίνα είναι μέχρι στιγμής «πολύ υπεύθυνη».

Σημειώνεται ότι κατά την περασμένη συνεδρίαση, το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, δεχόμενα ώθηση τόσο από την πτώση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, όσο και από τη μείωση στις εξαγωγές της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε επίσης. . .

Φορολογική παγίδα εις βάρος χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμένουν μακριά από τα σπίτια των οικογενειών τους, έστησε και...
Την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με γνώμονα την επιτυχή και συνεπή εκτέλεση των...
Την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων περίπου 2.000 περιοχών μέχρι το τέλος του πρώτου...