Τρίτη 11 ΔΕΚ 2018 19:58
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Η Εφορία "κυνηγά" γυναίκες που ανάβουν καντήλια σε νεκροταφεία

Η Εφορία "κυνηγά" γυναίκες που ανάβουν καντήλια σε νεκροταφεία

νεκροταφειο

Ακόμη και τις γυναίκες που ανάβουν τα καντήλια στα νεκροταφεία της χώρας και καθαρίζουν τα μνήματα, βάζουν στο στόχαστρο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι δραστηριοποιούνται άτομα σε αντίστοιχες εργασίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε κοιμητήρια της Μεσσηνίας διαπιστώθηκε πλήθος παρανομιών, καθώς γυναίκες – οι οποίες φαίνεται να έχουν στήσει μικρές «επιχειρήσεις» - αναλαμβάνουν ν΄ ανάβουν τα καντήλια και να καθαρίζουν τα μνήματα έναντι αμοιβής. Αντίστοιχες «επιχειρήσεις» έχουν στηθεί και σε νεκροταφεία των μεγάλων πόλεων με τους «εργαζόμενους» να λαμβάνουν «μαύρα» χρήματα για τις υπηρεσίες τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική ΑΑΔΕ ζητεί πλήρη στοιχεία των γυναικών που εργάζονται στο κοιμητήριο Καλαμάτας και την εργασιακή τους σχέση με το δήμο, ενώ ζητεί ενημέρωση και για τις ταφές και εκταφές. Μάλιστα, για το κοιμητήριο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αντιπροσωπεία της τοπικής ΑΑΔΕ συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Ευγενία Κούβελα με επιστολή της στους 6 δήμους του νομού ζήτησε ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε κοιμητήρια. 

Στην επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών, επώνυμες και ανώνυμες, στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των δήμων σας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Εφορία, με έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ. Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου».
Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης. . .

Δεύτερη ημέρα ατονίας στην Αθήνα η οποία θα εμφάνιζε ελάχιστο τζίρο αν δεν διακινούνταν τα πακέτα στην μετοχή της Grivalia...
Και στην Κρήτη, τα νοικοκυριά, αλλά και οι επιχειρήσεις βιώνουν τις επιπτώσεις.
«Η φέτα στον Καναδά προστατεύεται στον καλύτερο βαθμό που θα μπορούσε να προστατευτεί. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο γάλα θα...