Τετάρτη 20 ΙΟΥ 2018 10:14
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  23°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  25°C
Ekriti.gr Logo

Ζεστό χρήμα στην Κρήτη - Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΤΕ - Παγκρήτιας (φωτογραφίες)

Ζεστό χρήμα στην Κρήτη - Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΤΕ - Παγκρήτιας (φωτογραφίες)

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΤΕ

Σημαντικά νέα για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης, με τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Οι υπογραφές "έπεσαν" σήμερα στην Αθήνα μεταξύ του Αντιπροέδρου της ΕΤΕ Jοnathan Taylor και του Αντιπροέδρου της Παγκρήτιας Τράπεζας Νίκου Μυρτάκη, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Αλέξη. Η συγκεκριμένη συμφωνία ενσωματώνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προσφέροντας επιπλέον οικονομικά πλεονεκτήματα σε επιχειρήσεις που προωθούν τη νεανική απασχόληση, υπογράφεται δε στην κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να συνεισφέρει ενεργά και αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των επιχειρηματιών, στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση της νεανικής απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκρήτια πρόκειται να αξιοποιήσει το ποσό των 50 εκ. € δανειοδοτώντας μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να μεταξύ άλλων να συμβάλουν αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού ανεργίας των νέων.      
Χαρίτση, για τη χορήγηση δανείου ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

παγκρήτια ετε

παγκρήτια ετε, by renas

 

παγκρήτια ΕΤΕ

παγκρήτια ΕΤΕ, by renas

 

ΠΑΓΚΡΉΤΙΑ ΕΤΕ

ΠΑΓΚΡΉΤΙΑ ΕΤΕ, by renas

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor τόνισε:
«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλλω στην περαιτέρω επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστοδοτικής πολιτικής της ΕΤΕπ προς τις μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που είναι ζωτικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι προσανατολισμένη στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και της επένδυσης στους νέους. Η Παγκρήτια διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, κύρια στην Κρήτη και οι συντονισμένες προσπάθειές μας θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις σ΄όλη τη  χώρα να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον της χώρας».
 
Στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης,  ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των φορέων για την παρουσία τους στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Taylor για την πολυετή άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εμπιστοσύνη προς την Παγκρήτια Τράπεζα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Φέτος η Παγκρήτια Τράπεζα κλείνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκ. €, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.
Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκ. € δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000.           
Είναι σημαντικό και αποτελεί τιμή για την τράπεζά μας, ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Παγκρήτιας στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες και θα διατηρηθούν υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης».
 

αντιπρόεδρος ΕΤΕ

αντιπρόεδρος ΕΤΕ, by renas

 (Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ Jonathan Taylor)

παπαδημητρίου

παπαδημητρίου, by renas

O Yπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου)

χαρίτσης

χαρίτσης, by renas

(Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης)

μυρτάκης

μυρτάκης, by renas

(Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης)

Οπως δήλωσε στο ekriti.gr, ο κ. Μυρτάκης θα διατεθούν τα επόμενα δύο χρόνια στο νησί, 50 εκατομμύρια ευρώ, σε τουριστικές, αγροδιατροφικές και άλλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία σημαντική τονωτική ένεση, σε μία εξαιρετικά δύσκολη, οικονομικά περίοδο", τόνισε ο κ. Μυρτάκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πολυετή, σκληρή και επίπονη προσπάθεια, η οποία απέφερε καρπούς".

 

Διαβάστε επίσης. . .

Την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις του Brexit στα ταξιδιωτικά τους σχέδια εκφράζουν oι Βρετανοί. Από την άλλη, η...
Δύο ελληνικά ξενοδοχεία, ένα στη Σαντορίνη και ένα στη Μύκονο, βρίσκονται ανάμεσα στα 101 καλύτερα στον κόσμο αυτό το...
Την υποστήριξή του σε μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία...