Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 19:34
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

"Ηράκλειον Αξίζει" ο συνδυασμός της Βαγγελιώς Σχοιναράκη

"Ηράκλειον Αξίζει" ο συνδυασμός της Βαγγελιώς Σχοιναράκη

005.jpg

Η Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη ανακοίνωσε, σήμερα την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Ηρακλείου ως υποψήφια Δήμαρχος και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», σε εκδήλωση, στο πρώην "Φουγάρο" στη Λεωφόρο Ικάρου, δίπλα στο νέο ΚΤΕΛ.
Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στην απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ηρακλείου και τόνισε πως ήταν μια συλλογική απόφαση με μεγάλη ευθύνη, για να οδηγήσουμε όλες και όλοι μαζί το Ηράκλειο στον δρόμο της ανάπτυξης.
 

004.jpg, by renas

Η ομιλία της επικεντρώθηκε σε 2 βασικούς άξονες οι οποίοι θα αποτελούν και τη στρατηγική ανάπτυξης για το Δήμο Ηρακλείου.
 

003.jpg, by renas

Ο πρώτος άξονας βασίζεται στην ποιοτική διαχείριση και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών σε όλους τους δημότες. Η κ. Σχοιναράκη τόνισε πως αποτελεί υποχρέωση και όχι δέσμευση να γίνονται με σωστό τρόπο:
Η αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, με καθαρές διαδικασίες.
Η ανάπτυξη των λειτουργιών των κοινωνικών υπηρεσιών και το δίκτυο παιδικών σταθμών.
Η διάχυση του πολιτισμού μέσω των πολιτιστικών οργανισμών.
Η διάδοση του αθλητικού πνεύματος μέσω αθλητικών κέντρων.
Αναφέρθηκε επίσης στην ορθή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, γιατί περιοχές όπως το Γοργολαΐνη, η Παλιανή, το Τέμενος είναι δυναμικές αγροτικές περιοχές, που έχουν ανάγκη στήριξης από όλους μας.
 

309582.jpg, by renas

 Ανέλυσε στη συνέχεια τη δομή του δεύτερου άξονα, που θα βασίζεται στα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και την ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό. Με τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας που θα βασίζεται στη φιλοξενία, στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, στο φιλικό πρόσωπο της πόλης και στην εξωστρέφεια, σε όλους τους τομείς.
 

309591.jpg, by renas

Δεσμεύτηκε για μια νέα τοπική διακυβέρνηση, γιατί το Ηράκλειο αξίζει να έχει στρατηγικό σχεδιασμό, συλλογική διαχείριση, ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποδομών, ισχυρή κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη και οικονομική αυτοτέλεια.

002.jpg, by renas

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά την ομιλία της στον ρόλο που θα πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και το Ι.Τ.Ε. που οφείλουν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για το νέο, το καινοτόμο, το αποτελεσματικό, με νέες ιδέες που θα βελτιώσουν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και την ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου.

001.jpg, by renas

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου έκλεισε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι το Ηράκλειο χρειάζεται σχέδιο και ομαδική δουλειά από όλες και όλους, γιατί το Ηράκλειο το αξίζει.
 

309600.jpg, by renas

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση:

Διαβάστε επίσης. . .

Στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου η Δημοτική Χορωδία Μαλεβιζίου. Τα μέλη της...
Το σκυλάκι της αναζητά μια οικογένεια από το Ηράκλειο. Ο Ρόμπι, ράτσας γκριφόν - κανίς χάθηκε από την περιοχή των Πατελών...