Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 11:28
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Τεράστια κατολίσθηση σε περιοχή της Κρήτης (φωτογραφίες)

Τεράστια κατολίσθηση σε περιοχή της Κρήτης (φωτογραφίες)

katolisthisi-therisos-6.jpg

Σοβαρότατο πρόβλημα προκλήθηκε από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και στο δρόμο από τα Χανιά προς το Θέρισο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες η βροχή προκάλεσε μεγάλης έκτασης κατολίσθηση που όπως είπε στο zarpanews.gr, ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης το μήκος της μπορεί να ξεπερνάει και τα 100 μέτρα.

katlistiseis-platanias-1.jpg, by gpapadakis

 

katolisthisi-therisos-2.jpg, by gpapadakis

 

katolisthisi-therisos-3.jpg, by gpapadakis

 

katolisthisi-therisos-4.jpg, by gpapadakis

Αποτέλεσμα της κατολίσθησης που έχει σημειωθεί στην αρχή του Φαραγγιού του Θερίσου, είναι η διακοπή της κυκλοφορίας προς το χωριό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πως τόσο από το μέγεθος της κατολίσθησης όσο και από το μέγεθος των βράχων που έχουν πέσει στο δρόμο, τουλάχιστον προς το παρόν είναι αρκετά δύσκολη η διάνοιξη του δρόμου.

Για το λόγο αυτό από τον δήμο Χανίων έχει ληφθεί η μέριμνα για την διάνοιξη άλλων σημείων του οδικού δικτύου προκειμένου να μην μείνει χωρίς οδική σύνδεση το χωριό του Θερίσου.

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθη, χθές (18.04.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ένας 43χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας...
Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που γράφονται με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης. Το νησί θρηνεί ακόμη ένα νεκρό, τον 27χρονο...
Σχεδόν ολοσχερώς κάηκε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ημιυπόγειο πάρκινγκ στο Καστέλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος...