Δευτέρα 16 ΙΟΥ 2018 21:27
 • Ηρακλειο
  29°C
 • Χανια
  30°C
 • Ρεθυμνο
  29°C
 • Λασιθι
  29°C
Ekriti.gr Logo

Συνάντηση στη Χερσόνησο για τους τουρισμό με άρωμα... Γερμανίας

Συνάντηση στη Χερσόνησο για τους τουρισμό με άρωμα... Γερμανίας

small_dsc02200.jpg

Με τον Υπουργό Οικονομίας, Τουρισμού, Εργασίας και Υγείας του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, Χάρυ Γκλάβε, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης στο δημαρχείο στις Γούρνες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα τουρισμού, καθώς ο Δήμος Χερσονήσου, ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το Δήμο Μπινς (Binz), που αποτελεί το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο στη Γερμανία και βρίσκεται στο νησί Ρούγκεν (Rügen) και διοικητικά ανήκει στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου. Ο Υπουργός ζήτησε και ενημερώθηκε διεξοδικά για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υποστήριξη της τουριστικής δραστηριότητας με όρους βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, την ελληνική πραγματικότητα και τις σχετικές δράσεις που υλοποιούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης του υπάρχοντος μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

small_dsc02209-1.jpg

small_dsc02209-1.jpg, by lamprakis

«Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν φορέων είναι πρωταρχικό ζητούμενο και μας ενδιαφέρει άμεσα», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας στο θέμα της εκπαίδευσης - πιστοποίησης των απασχολούμενων στον τουρισμό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστοράκης: «Η έλλειψη μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αναδύεται σε βασική αδυναμία για τη δημιουργία μιας αγοράς εργασίας με ικανά στελέχη στη χώρα μας, όπου ο ρόλος του τουρισμού στην εθνική οικονομία είναι πολυσήμαντος, ειδικά στις συνθήκες κρίσης που διανύουμε.»

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οργανωτικά ζητήματα για την επόμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Χερσόνησο. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας των Δήμων Μπινς και  Χερσονήσου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων, Εμμ. Πλευράκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, Ευθ. Μουντράκης,  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης, η γενική γραμματέας, Νατάσα Νηστικάκη.

Παρόντες ήταν επίσης ο συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Λόταρ Γκρόσκλαους, ο Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χρήστος Λαζαρίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Ραπτάκης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Μανουσάκης και ο υπεύθυνος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότια Ελλάδα, Δημήτρης Σωπίκης.

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθησαν, σήμερα (16/7) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, δύο ημεδαποί ( άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 41 και 38...
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 1η Περιφερειακή Συνάντηση στην Κρήτη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “SOCLIMPACT” – του...
Πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο συρρέει στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι Γαζίου για να προσκυνήσουν την...