Παρασκευή 19 ΟΚΤ 2018 22:47
Ekriti.gr Logo

Σχεδόν 9.000.000 Ιταλίδες έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση

Σχεδόν 9.000.000 Ιταλίδες έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση

σεξουαλική εκμετάλλευση

Σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έκθεσης του Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, 8,8 εκατομμύρια Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Από αυτές, 3.170.000 υπέστησαν τις παρενοχλήσεις αυτές στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, 167.000 γυναίκες ήταν θύματα παρενοχλήσεων στον χώρο εργασίας τους.

Το 69,6% θεωρεί ότι η πίεση και ο εκβιασμός που υπέστη ήταν αρκετά ή και πολύ σοβαρός. Το 80,9% των θυμάτων δεν είχε μιλήσει με κανέναν για το συμβάν και σχεδόν καμία δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ή στους καραμπινιέρους.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, 3.754.000 άνδρες ηλικίας 14 έως 65 ετών έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Συνήθως υπεύθυνα για τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που τα θύματα γνωρίζουν πολύ λίγο και με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση φιλίας ή άλλη γνωριμία. Τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες, οι υπεύθυνοι για τις παρενοχλήσεις (λεκτικές ή σωματικές) είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνδρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Istat.

Διαβάστε επίσης. . .

Απειλές για «σθεναρή απάντηση» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την υποτιθέμενη...
Δραματική είναι η νύχτα στα Σκόπια , στη συνεδρίαση για την κρίσιμη ψηφορία επί της συνταγματικής αναθεώρησης. Το VMRO κάνει...
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί , ο οποίος εξέφρασε την...