Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 11:59
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Σχολείο – πρότυπο στην Αγία Βαρβάρα με έργα ύψους 541.298 ευρώ

Σχολείο – πρότυπο στην Αγία Βαρβάρα με έργα ύψους 541.298 ευρώ

gymnasioagiasvarvaeas.jpg

Σε σχολείο – πρότυπο πρόκειται να εξελιχθεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας με την απόφαση 289/2018 ενέκρινε τη μελέτη 79/2018 με τίτλο: «Αναβάθμιση της σχολικής μονάδας: Γυμνάσιο – Λύκειο  Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας για την ποιοτική βελτίωση και για τη διασφάλιση της βιοκλιματικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας» προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) ύψους 541.298,64 ευρώ.
Η μελέτη περιλαμβάνει τοπογραφικό σχέδιο, αρχιτεκτονική αποτύπωση και αρχιτεκτονική πρόταση, μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, μελέτη ενεργειακής απόδοσης και τεχνική έκθεση ενώ επικεντρώνεται στο ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Προτείνει δε, συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου το Γυμνάσιο – Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας να αναβαθμιστεί ενεργειακά ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. 
Αναλυτικά οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι:
1. Αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων
2. Προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στην τοιχοποιία και στο δώμα
3. Αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης / εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Νικολάου Σχοιναράκη και ο Δήμος Γόρτυνας θα καταθέσει αίτηση χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα «Δράση 4.c.1: Εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια» της Περιφέρειας Κρήτης.  Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων  με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενεργειακή απόδοση. 
Σχολιάζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σχοιναράκης τόνισε ότι: «Στον Δήμο Γόρτυνας πρωτοπορούμε! Σε λίγο καιρό το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Βαρβάρας θα αποτελεί παράδειγμα για άλλους δήμους της χώρας…»

74.400 ευρώ για το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης 

74.400 ευρώ για το Λύκειο Αγίας Βαρβάρας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης 

74.400 ευρώ για το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό σχολείο Γέργερης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης 

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων  θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κατά την συνάντηση του δημάρχου Γόρτυνας με τους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου -Λυκείου Αγίας Βαρβάρας ο δήμαρχος Νικόλαος Σχοιναράκης όχι απλά δεν ανέφερε ότι δεν υποσχέθηκε τίποτα στα παιδιά αλλά έγινε εκτενή αναφορά στα αιτήματα των μαθητών τα οποία έχουν μπει σε διαδικασία υλοποίησης. 
Ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη από τους μαθητές για την καθυστέρηση και ανέλαβε την ευθύνη εξηγώντας τους ότι η αιτία της καθυστέρησης ήταν η εύρεση και παραγγελία του καυστήρα δηλαδή θα έπρεπε να παραγγελθεί ένας καυστήρας κατανάλωσης μεγάλων θερμίδων ο οποίος να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου ώστε να μην υπάρξουν εκ νέου προβλήματα και ο οποίος θα έπρεπε να έρθει από Αθήνα όπως και έγινε, καθώς δεν υπήρχε στην Κρήτη. 
Παράλληλα στα πλαίσια του θετικού κλίματος στο οποίο έγινε η συνάντηση, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Εμμανουήλ Δρετάκης και οι συνεργάτες του Δημάρχου ενημέρωσαν μαθητές, καθηγητές και γονείς για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλισθεί με τίτλους:
1. “Εργασίες συντηρήσεων-επισκευών κτιρίου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας” ύψους 74.000,00 ευρώ.
2. “Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών εσωτερικής - εξωτερικής επιφάνειας αίθριου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας” ύψους 74.000,00 ευρώ.
3. «Εργασίες συντηρήσεων-επισκευών κτιρίου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολέιου Γέργερης” ύψους 74.000,00 ευρώ

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθησαν, από άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, μετά τα μεσάνυχτα, σε καφενείο της πόλης , οκτώ άτομα, 6 Έλληνες ηλικίας...
Συνελήφθη, χθές (18.04.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ένας 43χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας...
Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που γράφονται με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης. Το νησί θρηνεί ακόμη ένα νεκρό, τον 27χρονο...