Σάββατο 26 ΜΑΪ 2018 22:30
 • Ηρακλειο
  22°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  22°C
 • Λασιθι
  22°C
Ekriti.gr Logo

Πιστοποιούνται οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Πιστοποιούνται οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

συμβολαιογράφος

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσουν και επίσημα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - υπενθυμίζεται ότι από τις 21 Φεβρουαρίου θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) και ήδη οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης ξεκίνησαν τη διαδικασία πιστοποίησης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών .
 
Όπως δηλώνει η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης Στέλλα Αρχοντάκη, ήδη επτά συμβολαιογράφοι έχουν πιστοποιηθεί προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία .
Υπενθυμίζεται ότι σε τοπικό επίπεδο οι συμβολαιογράφοι εδώ και 1,5 χρόνο απέχουν από τους πλειστηριασμούς ενώ σύμφωνα με την τελευταία απόφαση που πήραν πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της παγκρήτιας συνάντησης που είχαν στο Ρέθυμνο θα απέχουν μέχρι και τις 4 Μαρτίου από τα καθηκόντά τους δηλαδή λίγες ημέρες αφού ξεκινήσουν κι επίσημα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όπου δεν θα απαιτείται η φυσική τους παρουσία .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  που είχε γίνει στο Ρέθυμνο πολλοί συμβολαιογράφοι είχαν εκφράσει την προθυμία να πιστοποιηθούν για να πάρουν κανονικά μέρος στη διαδικασία.Έτσι αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν να πιστοποιούνται προκειμένου να συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
 
Να σημειωθεί ότι στις 4 Μαρτίου θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι να απέχουν από τα καθήκοντά τους αν και όπως προσωπικά  εκτιμά η κα Αρχοντάκη μετά τις 4 Μαρτίου  όπου θα έχουν εκ νέου συνάντηση οι κινητοποιήσεις τους θα λήξουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και εδώ.
 
Ελένη Στάθογλου
 
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:40 και η οποία έγινε αισθητή στην Δυτική Κρήτη. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,8 της...
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου Αγίου Νικολάου για την ανακήρυξη της Σπιναλόγκας ώς Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της...
Μια εντυπωσιακή έκθεση με θέμα τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές στη Μάχη της Κρήτης , έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες...