Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 09:44
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Ο ΟΠΑΠ κλείνει και στην Κρήτη πρακτορεία που δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση

Ο ΟΠΑΠ κλείνει και στην Κρήτη πρακτορεία που δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση

imagehandler.jpg

Η απόφαση της διοίκησης του ιδιωτικοποιημένου ΟΠΑΠ, να υπογράψει νέες συμβάσεις με τα πρακτορεία του Οργανισμού σε όλη τη χώρα, δεν έγινε αποδεκτή από 700 περίπου ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ από 1ης Μαρτίου να διακόψει τη συνεργασία μαζί τους.

Ανάμεσα στα πρακτορεία που κλείνουν, περιλαμβάνονται και 12 από την Κρήτη.  

Ήδη ο Οργανισμός ήρθε σε επαφή με τα πρακτορεία, που δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση, προκειμένου να του παραδώσουν τον εξοπλισμό, που του ανήκει.

Ο λόγος που οδήγησε τους ιδιοκτήτες των πρακτορείων στην απόφασή να μην υπογράψουν τη νέα σύμβαση είναι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ότι ο ΟΠΑΠ, με τη νέα σύμβαση, τους υποχρεώνει:

α) Σε μείωση των προμηθειών τους σε όλα τα παιχνίδια. 
β) Την στέρηση της δυνατότητας να μεταβιβάσουν την άδεια του πρακτορείου τους.
γ) Το δικαίωμα του Οργανισμού να μετακινεί το πρακτορείο τους σε περιοχή (εντός του Νομού λειτουργίας του) που θεωρεί ότι υπάρχει έλλειψη.
Οι πράκτορες, που δεν υπέγραψαν, κατά δήλωσή τους, θεωρούν τη νέα σύμβαση «σύμβαση υποταγής και αποικιοκρατική» και προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ισχυριζόμενοι ότι ένας κανονισμός που επικαλείται ο ΟΠΑΠ της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, είναι αντισυνταγματικός.

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ ενημερώθηκαν μέσα στο 2017 να υπογράψουν  νέες συμβάσεις και όσοι δεν δέχθηκαν, ειδοποιήθηκαν ότι αναστέλεται η λειτουργία τους. 
Σημειώνουμε ότι η τελευταία σύμβαση που υπέγραψαν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων με τον ΟΠΑΠ και καθόριζε τις μεταξύ τους σχέσεις ήταν το 2009 όταν ο Οργανισμός ήταν ακόμη κρατικός.

Ο ΟΠΑΠ, σε περιοχές πρακτορείων, με τα οποία διέκοψε τη συνεργασία, αναζητεί συνεργάτες προκειμένου να υλοποιήσει το σχεδιασμό ανάπτυξης του δικτύου του.

Διαβάστε επίσης. . .

Με λαμπρότητα θα γιορταστεί στο Ηράκλειο η επέτειος της 25ης Μαρτίου , αύριο Δευτέρα. Το πρόγραμμα των εορταστιών εκδηλώσεων...
Μπροστά στο άψυχο σώμα του θείου της...