Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 12:22
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  16°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΒΟΑΚ από τα προβλήματα

Ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΒΟΑΚ από τα προβλήματα

βοακ

Ομαλοποιείται η κατάσταση στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), σύμφωνα με δήλωση του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης αρχιπύραρχου Νικόλαου Λαγουδάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η συνεχής βροχόπτωση.

Όπως είπε ο κ. Λαγουδάκης έπειτα από ενημέρωσή του από την ΕΜΥ, το φαινόμενο εκτονώνεται με αποτέλεσμα το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων και η 3η ΕΜΑΚ να βρίσκονται σε μερική επιφυλακή για τους Νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ για τα Χανιά η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε πλήρη επιφυλακή.

Οι υπερχειλίσεις χειμάρρων και μικρών παραποτάμων είναι σε πλήρη γνώση των αρμοδίων και σε συνεργασία Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση των κατοίκων και διερχομένων, ενώ υπάρχει και φυσική παρουσία αστυνομικών υπαλλήλων στα επικίνδυνα σημεία.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που λόγω πτώσης βράχων και πρανών είχε σημειωθεί στο ύψος Πανόρμου στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου Ηρακλείου αποκαταστάθηκε ενώ δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για κατοίκους και σπίτια. Σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο όλη η βαρύτητα για αποκαταστάσεις ζημιών και αντλήσεις υδάτων από επικίνδυνα σημεία δρόμων και σπίτια εντοπίζεται στο Νομό Χανίων.

Στο Ρέθυμνο αυτή την ώρα χρειάζεται προσοχή σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως του επαρχιακού, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Λόγω των έντονων και διαρκών βροχοπτώσεων, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τμήματα δρόμων και συγκεκριμένα τα εξής σημεία: Σταυρός-Μπαλί, το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη, καθώς και Παλαίλημνο-Σαϊτούρες. Προβλήματα με καταπτώσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα, Ρέθυμνο-Σπήλι, Παλέ- Σελλιά, Ρέθυμνο-Ρουσσοσπίτι, Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών- Παντάνασσα-Απόστολοι, Πάνορμο-Πέραμα, Καρέ-Σελί-Γουλεδιανά-Μύρθιο, Επισκοπή-Αργυρούπολη-ΒΟΑΚ.

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθησαν, από άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, μετά τα μεσάνυχτα, σε καφενείο της πόλης , οκτώ άτομα, 6 Έλληνες ηλικίας...
Συνελήφθη, χθές (18.04.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ένας 43χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας...
Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που γράφονται με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης. Το νησί θρηνεί ακόμη ένα νεκρό, τον 27χρονο...