Δευτέρα 18 ΙΟΥ 2018 05:18
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Γιατί παραλίες σαν κι αυτή χάνουν τη Γαλάζια Σημαία

Κρήτη: Γιατί παραλίες σαν κι αυτή χάνουν τη Γαλάζια Σημαία

βούλισμα

Απογοήτευση επικρατεί στους Κρητικούς από την είδηση ότι συνολικά 4 βραβευμένες παραλίες της Κρήτης εκ των οποίων οι τρεις στο Νομό Λασιθίου και η μία στην περιοχή της Χερσονήσου έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.  
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την διάσημη παραλία το Βούλισμα  που βρίσκεται στο Καλό Χωριό του Νομού  Λασιθίου που εξαιρείται πλέον από τον διάσημο κατάλογο, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες αλλά και ξένοι τουρίστες την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.
Εκτός από το Βούλισμα χάνουν τη γαλάζια σημαία και οι παραλίες ακτή Βουρλιά στη Σητεία και η Ακτή Ιεραπέτρα ΙΙ, καθώς και ο Ποταμός Χερσονήσου.
Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά την παραλία το Βούλισμα, η έλλειψη ναυαγοσώστη οδήγησε στην απόφαση αυτή.

βούλισμα

βούλισμα, by renas

(η παραλία Βούλισμα, πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο)

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, μετά την αποχώρηση του ναυαγοσώστη τον περασμένο Ιούλιο δεν βρέθηκε αντικαταστάτης με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη.
Να  τονιστεί ότι συνολικά σε όλη τη χώρα αποσύρθηκαν 19 βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία».
Στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες,
καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και
δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Διαβάστε επίσης. . .

Πραγματοποιείται από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουνίου το 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ...
Την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου με κυριότερο θέμα τη συζήτηση για...
Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:55 το Δημοτικό...