Σάββατο 23 ΦΕΒ 2019 15:23
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Κανονικά προχωρούν οι ενεργειακές διασυνδέσεις της Κρήτης

Κανονικά προχωρούν οι ενεργειακές διασυνδέσεις της Κρήτης

διασυνδεση κρητης

Κανονικά προχωρούν οι δύο ενεργειακές διασυνδέσεις της Κρήτης σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Καλογερής,  κατά τη συμμετοχή του στο 1ο Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα Ενεργειακά Νησιά, που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη Νάξο το τριήμερο 9 - 11 Ιουλίου 2018. 
Ο κ. Καλογερής συμμετείχε στο φόρουμ όπου παρουσίασε το υφιστάμενο ενεργειακό σύστημα της Κρήτης, το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς διασύνδεσης, καθώς και τις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Κρήτη για την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο πέραν της οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων, να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και να είναι αποτελεσματικότερη η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
Στο περιθώριο του φόρουμ ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επαφές και συζήτησε για τα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν την Κρήτη, τόσο με τον Υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μιχ. Βερροιόπουλο, όσο και με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή και τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ καθηγητή Νίκο Χατζηαργυρίου.
Ο κ. Καλογερής έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα των δύο διασυνδέσεων του νησιού προχωρεί κανονικά, ενώ ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς κάλυψης της ενεργειακής ζήτησης της Κρήτης για τα προσεχή έτη, μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης (Κορακιάς – Αττικής).  
Να σημειωθεί πως το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «European Forum on Clean Energy for Islands», οργανώθηκε από τη ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να αναδείξει τις καινοτόμες και πρωτοπόρες πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα στα αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα και τις προοπτικές χρήσης έξυπνων τεχνολογιών. Στις εργασίες του εκτός από τους έλληνες αξιωματούχους παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας J.F. Carenco, κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, οι οποίοι και παρουσίασαν μεθόδους  χρηματοδότησης ενεργειακών έργων.   

Διαβάστε επίσης. . .

Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση στο ΚΙΝΑΛ εξέδωσε η πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και πρώην Νομάρχης Ηρακλείου...
Ένα ασυνήθιστος τοκετός έλαβε χώρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο , όχι λόγω επιπλοκών ή προβλημάτων, αλλά γιατί δεν τον περίμενε...
Το μέλλον του ελαιολάδου και η διασύνδεση του με τον έτερο πυλώνα της οικονομίας, τον Τουρισμό, αλλά και η εξεύρεση τρόπων...