Τρίτη 25 ΣΕΠ 2018 08:02
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Ισχυρή παρουσία του Ηρακλείου σε Τουριστική Έκθεση στην Ρωσία

Ισχυρή παρουσία του Ηρακλείου σε Τουριστική Έκθεση στην Ρωσία

έκθεση ρωσία

Ισχυρή παρουσία σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ρωσίας «INWETEX-CSI», που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, καταγράφει το Ηράκλειο μέσω του Δήμου που συμμετέχει με δικό του γραφείο, στο πλαίσιο του εθνικού περιπτέρου του ΕΟΤ.
Η έκθεση «INWETEX – CIS» που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Οκτωβρίου αφορά  αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), της Βορειοδυτικής Ρωσίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής.

Πρόκειται για το  μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Βορειοδυτική Ρωσία που ασχολείται με τις ρωσικές περιοχές και τις ξένες χώρες και αναπτύσσει επίσης τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα.
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές επαφές, να αναλύσουν τις τάσεις της αγοράς και να παρουσιάσουν καινοτομίες και προτάσεις.

Το Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπούν  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Gian Andrea Garancini και η υπεύθυνη του τμήματος τουρισμού κ. Δέσποινα Διαλυνά
 

έκθεση ρωσία

έκθεση ρωσία, by mpeka

Στον ελληνικό περίπτερο μαζί με τα στελέχη του ΕΟΤ συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σερρών, και εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους Ρώσων τουριστικών πρακτόρων παρουσιάζοντας κυρίως της δυνατότητες για χειμερινό τουρισμό που προσφέρονται στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Κρήτη.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε  συνάντηση εργασίας με το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ. Πάνο Μπεγλίτη και με διοικητικά στελέχη και επιχειρηματίες της περιοχής.Οι επαφές αυτές, επιβεβαιώνουν της καλές σχέσεις  που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου με τη Ρωσία έπειτα από τη πρόσφατη υπογραφή του έτους τουρισμού Ελλάδας Ρωσίας για το 2018.

Η υπογραφή του συμφώνου αυτού στάθηκε η αφορμή για την να ξεκινήσουν από τα  Υπουργεία εξωτερικών των δυο χωρών το περασμένο μήνα στη Μόσχα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αδελφοποίησης του Ηρακλείου με τη πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, Νίζνι Νόβγκοροντ
 

Διαβάστε επίσης. . .

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα ένας στάβλος στο Καλό Χωριό του Δ. Μινώα Πεδιάδος προκαλώντας την κινητοποίηση της...
Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός επιβάτη, παρά μόνο πολύ μικρές υλικές ζημιές, μετά από ελαφρά πρόσκρουση του επιβατηγού...