Δευτέρα 23 ΙΟΥ 2018 06:47
 • Ηρακλειο
  25°C
 • Χανια
  30°C
 • Ρεθυμνο
  27°C
 • Λασιθι
  25°C
Ekriti.gr Logo

Γεμάτα έρχονται στην Κρήτη πλοία και αεροπλάνα για τον Δεκαπενταύγουστο

Γεμάτα έρχονται στην Κρήτη πλοία και αεροπλάνα για τον Δεκαπενταύγουστο

λιμάνι ηρακλείου

Στιγμές χαλάρωσης, από την δύσκολη καθημερινότητα αναζητούν οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου οι οποίοι ταξιδεύουν με κάθε μέσο, με την κίνηση, η οποία κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη. 
Χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές καταφθάνοντας με τα πλοία των τακτικών, αλλά και των έκτακτων δρομολογίων.
Έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιούνκαι σήμερα από Ηράκλειο προς Πειραιά και αντίστροφα ,οι ναυτιλιακές εταιρείες  προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου.
Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή οι πληρότητες των πλοίων από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου αγγίζουν το 90%  ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος  οι επιβάτες είναι περισσότεροι κατά 50.000 σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο και Ιούνιο παρότι τα δρομολόγια είναι λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
Καλό είναι όπως επισημαίνει οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από νωρίς, από τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Μεγάλες πληρότητες εμφανίζουν και τα αεροδρόμια της Κρήτης, καθώς οι πτήσεις από και προς το νησί είναι συνεχείς. Τόσο τα δρομολόγια εσωτερικού, όσο και οι εκατοντάδες πτήσεις  που μεταφέρουν τουρίστες στην Κρήτη από το εξωτερικό, είναι συνεχείς και για  το λόγο αυτό όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα είναι να βρίσκονται στα αεροδρόμια νωρίτερα, για να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.
Να τονιστεί  ότι σχεδόν το 100% αγγίζουν οι πληρότητες των πτήσεων στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου  κυρίως για τις πτήσεις εσωτερικού ενώ ξεπερνούν το 90% οι πληρότητες των πτήσεων από το εξωτερικό.

Ελένη Στάθογλου
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του...
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης πραγματοποιεί από 27 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2018, στα πλαίσια της...
Συνέντευξη τύπου με θέμα την πορεία των εργασιών στην ανάπλαση Ίδης – Δικαιοσύνης, θα πραγματοποιηθεί σημερα, στις 12 το...