Τετάρτη 24 ΟΚΤ 2018 01:27
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  18°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Δύο εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στον δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Δύο εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στον δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

εργα δρομος.jpg

Με «προίκα» το συνολικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εργασίες για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον δρόμο της Μεσαράς και συγκεκριμένα για το συνολικό δίκτυο Ηράκλειο Αγία Γαλήνη.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που θα αναβαθμίσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, το οποίο σε πάρα πολλά σημεία κρύβει παγίδες για τους οδηγούς, με επικίνδυνα σημεία λόγω φθοράς του οδοστρώματος αλλά και παλαιότερων κακοτεχνιών. Ειδικότερα, προβλέπεται η αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στα επικίνδυνα σημεία, με νέα αντιολισθητική άσφαλτο, αποκατάσταση των στηθαίων και της σήμανσης όπου απαιτείται, καθώς και νέες διαγραμμίσεις.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Ξυλούρη, αρμόδιο για τα Τεχνικά Έργα της Περιφέρειας Κρήτης, «τα έργα που θα ξεκινήσουν θα ενισχύσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια, σε ένα οδικό δίκτυο που καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες που μετακινούνται από και προς την Μεσαρά και τα νότια του νομού, αλλά και τους τουρίστες που κινούνται προς την ενδοχώρα. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα μιλάμε για έναν άλλο δρόμο…», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυλούρης μιλώντας στο ekriti.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο η περιφέρεια έκρινε πως τα χρήματα αυτά δεν θα κάλυπταν τις συνολικές ανάγκες. Ήδη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης έχει υπογράψει το τεχνικό δελτίο για την διάθεση ακόμα ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου οι παρεμβάσεις να αποκαταστήσουν πλήρως το οδικό δίκτυο.

Γιώργος Λαμπράκης

Διαβάστε επίσης. . .

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ξεκίνησε η λειτουργία του νέου γραφείου της...
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης του κτιρίου (πρώην κτίριο ΟΤΕ), στην ενοικίαση του οποίου έχει προχωρήσει ο δήμος,...
Η Ένωση Φοροτεχνικών Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Ε.Η) σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προσκαλεί τα μέλη της στην...