Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αρχές του 2019 ο διαγωνισμός για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Image
υποβρύχιο καλώδιο
 clock 09:40 | 15/11/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Στην κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής στο Υπουργείο Ενέργειας προχώρησε η θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ Aριάδνη Interconnection, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό προπαρασκευαστικό βήμα για το έργο.
 
H Aριάδνη Interconnection από τις 9 Νοεμβρίου, εξάλλου, έχει στα χέρια της και την αναλυτική έρευνα βυθού. Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η μελέτη Κόστους-Οφέλους καθώς και η μελέτη για τη λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση και των δυο διασυνδέσεων (με Πελοπόννησο και Αττική).  Η συγγραφή των τεχνικών προδιαγραφών του έργου, οι μελέτες χάραξης των οδεύσεων των Γραμμών Μεταφοράς και οι προμελέτες χωροθέτησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
 
Η εταιρεία είναι προσηλωμένη στον στόχο για περάτωση του έργου το 2022, όπως έχει δεσμευθεί απέναντι στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο των εργασιών.  Η  Aριάδνη Interconnection προχωρά στη βάση του οδικού χάρτη που έχει καταρτίσει ο Ρυθμιστής και προετοιμάζει  με εντατικούς ρυθμούς τα τεύχη δημοπράτησης για τον διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος προγραμματίζεται να προκηρυχθεί εντός του α’ τριμήνου του 2019.
 
Η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς στο τέλος του μήνα συμβασιοποιείται από τον ΑΔΜΗΕ  η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020.  Η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής θα  μεγιστοποιήσει τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη και θα διασφαλίσει την επάρκεια εφοδιασμού της Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες.
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis