Σάββατο 15 ΔΕΚ 2018 04:25
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  11°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Νέο λογότυπο για τον σύλλογο «Ρέα» δωρεά του Δήμου Οροπεδίου

Νέο λογότυπο για τον σύλλογο «Ρέα» δωρεά του Δήμου Οροπεδίου

1.jpg

Την πρόταση του για το νέο λογότυπο του Συλλόγου γυναικών «Ρέα» που απεικονίζει την μυθολογική μορφή της Ρέας (σύζυγο του Κρόνου και μητέρα του Διός) δώρισε στο σύλλογο ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης. Στο νέο λογότυπο του συλλόγου απεικονίζεται η μυθολογική μορφή της «Ρέας» που κρατάει πάντα ένα καθρέπτη όπου καθρεπτίζεται η φύση της (στην περίπτωση μας η φύση του Οροπεδίου Λασιθίου-ανεμόμυλος). Στο κεφάλι της μάλιστα έχει φιλοτεχνηθεί το στέμμα που αναπαριστά το κάστρο. Την πρόταση του Δημάρχου υποστήριξε ο γνωστός ζωγράφος Ρουσσέτος Παναγιωτάκης που φιλοτέχνησε το νέο λογότυπο του Συλλόγου και ήταν παρόν στην λιτή εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση του νέου «εμβλήματος».

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε την διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου για τις σημαντικές κοινωνικές-πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας όπως επίσης τον Ρουσσέτο Παναγιωτάκη για την συνεισφορά του.
 

2.jpg

2.jpg, by mpeka

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ευαγγελία Φαρσάρη- Ορφανού και Δέσποινα Χατζάκη ευχαρίστησαν το Δήμο Οροπεδίου και τον Δήμαρχο για την διαχρονική στήριξη στο έργο που παράγει ο πολιτιστικός σύλλογος.

Ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος όλων των γυναικών του Οροπεδίου Λασιθίου μέσα από τις πολλαπλές του δράσεις προωθεί το πνεύμα της συνεργασίας και της υποστήριξης της οικογένειας, όπως ακριβώς και η μυθολογική θεότητα «Ρέα» που έδωσε το όνομά της στον σύλλογο.
Το όνομα του συλλόγου , δόθηκε προς τιμήν της θεάς, όπου κατά την μυθολογία , γέννησε τον θεό Δία στο σπήλαιο του Ψυχρού , Δικταίον Άντρο , στην προσπάθεια της να κρύψει το μικρό θεό από το μένος του πατέρα του  Κρόνου.

Μέλη του συλλόγου είναι γυναίκες κάτοικοι ή με καταγωγή, και γυναίκες με αισθήματα αγάπης για το Οροπέδιο Λασιθίου. Στόχος της «Ρέας» , η επαφή και η γνωριμία μεταξύ των γυναικών της περιοχής, η διατήρηση αλλά και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη επισκέπτεται η Δημοτική Χορωδία Μαλεβιζίου , στα πλαίσια της 6ης και 3ης Χορωδιακής Συνάντησης...
Τη χρηματοδότηση της μελέτης του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα εκπονηθεί με την ευθύνη της Αναπτυξιακής Κρήτης Α.Ε...
Άγιο είχε μία 70χρονη στο χωριό Κομιτάδες στα Σφακιά, όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι της. Η γυναίκα κατάφερε έγκαιρα να βγει...