Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 09:13
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Η αγάπη του Παυλόπουλου για το Οροπέδιο τον κάνει επίτιμο δημότη

Κρήτη: Η αγάπη του Παυλόπουλου για το Οροπέδιο τον κάνει επίτιμο δημότη

παυλόπουλος

Την Κρήτη την αγαπά και δείχνει την προτίμηση του σε αυτήν. Ομως και το νησί δείχνει έμπρακτα την εκτίμηση του στο πρόσωπο του.
Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Οροπεδίου Λασιθίου, μια εξέλιξη την οποία ο ίδιος φαίνεται σαν να επιθυμούσε. Και αυτό γιατί όχι μόνο έχει δείξει ενδιαφέρον για το Οροπέδιο, αλλά το συμπέρασμα αυτό διεξάγεται από τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του, στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του.

Χαρακτηριστικά, όταν βρισκόταν στο Καμπάνειο Ιδρυμα, στο Ψυχρό και βγήκε στη βεράντα, κάθισε 15 λεπτά και θαύμαζε τη θέα!

Ενώ, είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την περιοχή και είχε ακούσει με μεγάλη προσοχή τα προβληματα που αντιμετωπίζει το Οροπέδιο, όπως του τα είχε μεταφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

«Το Οροπεδιο του αρέσει πολύ και μας το είχε πει στη διάρκεια της πρώτης του παρουσίας», αναφέρει ο κ. Στεφανάκης, μιλώντας στο ekriti.gr.

Σημειώνεται ότι η σκέψη της Δημοτικης Αρχής για αυτή την πρόταση προς τον κ. Παυλόπουλο, είχε αρχίσει να κουβεντιάζεται από πέρυσι. Φέτος το Φλεβάρη εστάλη το αίτημα προς την Προεδρεία της Δημοκρατίας και την επομένη κιόλας, είχε σταλεί η θετική απάντηση! Μια ακόμη απόδειξη δηλαδή των αισθημάτων που τρέφει ο κ. Παυλόπουλος για το Οροπέδιο Λασιθίου, για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τον αρχαιολογικό πλούτο του.

Η τιμητική ανακήρυξη θα γίνει στις 27 Μάη, στη διάρκεια των εκδηλώσεων στα πλαίσια του εορτασμού της 151ης επετείου από την ιστορική μάχη του Λασιθίου. Ενα γεγονός για το οποίο ο κ. Παυλόπουλος είχε ενημερωθεί μέσα και από την Ειδική Έκδοση που του είχε δοθεί ως δώρο, όταν είχε επισκεφτεί την περιοχή το 2017.

Την κάθοδο του Προκόπη Παυλόπουλου είχε δημοσιεύσει πρώτο από τις 21 Μάρτη το ekriti.gr, μέσα από σχετικό ρεπορτάζ. 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Διαβάστε επίσης. . .

Νομός Ηρακλείου Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές...
Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα της ανείπωτης τραγωδίας στον Γεροπόταμο της Μεσαράς , με τους τέσσερις νεκρούς που...