Κυριακή 22 ΟΚΤ 2017 00:13
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  19°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Αγροτική κινητοποίηση για το φράγμα Μπραμιανών

Αγροτική κινητοποίηση για το φράγμα Μπραμιανών

φράγμα μπραμιανών

Η ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φράγμα των Μπραμιανών λόγω των πολύ χαμηλών ποσοτήτων νερού έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη.

Ο Ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες , αλλά και σε όλους τους πολίτες για μια ειρηνική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων στις 10.30 το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Εμμ. Μιχαλάκη, το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς δεν υπάρχει νερό για άρδευση και η αγροτική παραγωγή κινδυνεύει από την έλλειψη νερού . Από τα 16 εκατομμύρια κ.μ. που είναι η χωρητικότητα του φράγματος, για να στηριχθεί η γεωργική παραγωγή της Ιεράπετρας χρειάζεται στο φράγμα να υπάρχουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια κυβικά.

Εξάλλου, αρκετές είναι οι φωνές διαμαρτυρίας από τον περασμένο Αύγουστο, που ζητούν την υλοποίηση συμπληρωματικών έργων στο φράγμα, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές ποσότητες νερού αφενός και οι αυξημένες ανάγκες άρδευσης των καλλιεργειών αφετέρου δημιουργούν ιδιαίτερους προβληματισμούς και έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης είχε υπογραμμίσει επιτακτικά το αίτημα στήριξης από πλευράς πολιτείας για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού που αφορούσε στην υλοποίηση της προσαγωγού από τους Μύθους προς το Φράγμα, έργο που θα δώσει μεγαλύτερες και καλύτερες ποσότητες νερού στις καλλιέργειες της Ιεράπετρας, σε έναν δήμο με αυξημένες ανάγκες λόγω των χιλιάδων στρεμμάτων θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Περιφερειάρχης , η ηγεσία της αστυνομίας και όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης έδωσαν το μήνυμα κατά της...
Επιστολή στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο, με αίτημα την άμεση σύγκληση της Συνόδου των...
Στη σύλληψη μίας 25χρονης γυναίκας προχώρησαν σήμερα το πρωί, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου...