Σάββατο 25 ΜΑΡ 2017 17:45
 • Ηρακλειο
  18°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  18°C
Ekriti.gr Logo

Η διαχείριση των παραλιών της Μιλάτου στο τετ α τετ δημάρχου - επιχειρηματιών

Η διαχείριση των παραλιών της Μιλάτου στο τετ α τετ δημάρχου - επιχειρηματιών

To σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με την διαχείριση των παραλιών και της αιγιαλίτιδας ζώνης τέθηκε επι τάπητος στην συνάντηση που είχε σήμερα (11/1/17), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με εκπροσώπους της δημοτικής κοινότητας Μιλάτου αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής στον χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στο θέμα των αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό, καθώς και στην ΚΥΑ με την οποία διευθετείται το θέμα της διαχείρισης των παραλιών, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλει τους τελευταίους μήνες η δημοτική αρχή, προκειμένου να βοηθήσει τους επιχειρηματίες ώστε ν΄αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά προβλήματα (ξήλωμα πέρκολων, κατασκευή νέων σκίαστρων, άδεια χρήσης του χώρου) που αν μη τι άλλο δημιουργούν εντάσεις !

unnamed.jpg

unnamed.jpg, by renas

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε : στην παραπάνω συνάντηση που έγινε με την συμμετοχή των επιχειρηματιών της περιοχής,  επιδιώχθηκε να υπάρξει σύμφωνη γνώμη - στην λογική των παρεμβάσεων που ήδη έχει προτείνει η δημοτική αρχή- για την περιοχή του Σισίου (διαμόρφωση παραλιακής ζώνης, οργάνωση χώρου) το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου (εκπόνηση μελέτης) καθώς και για όλη την επικράτεια του δήμου.
Εν προκειμένου όπως ο ίδιος ανέφερε,  επιχειρείται μια συνολική προσπάθεια αναζήτησης των παλαιών εγκρίσεων που είχαν δοθεί (δυνατότητα ένταξης των κατασκευών στο Ν.4178 ), ενώ στην αντίθετη περίπτωση, οδηγούμαστε -πρόσθεσε- στο ξήλωμα των κατασκευών, στην ενοικίαση του χώρου με σύννομο τρόπο και στην συνέχεια στην κατασκευή ανοδομής με καινούργια ή τα υπάρχοντα σκίαστρα, γνωρίζοντας βέβαια ότι ο τρόπος που "μοιράζεται"- ο προς ενοικίαση χώρος- θα είναι αναλογικός με τις προσόψεις των καταστημάτων.
Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, ζητήθηκε από την σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας Βραχασίου κ. Κ. Αστρουλάκη, η σύνταξη σχετικού συμφωνητικού που θα φέρει τις υπογραφές όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αιγιαλίτιδα ζώνη, προκειμένου να υπάρξει καταγεγραμμένη η σύμφωνη γνώμη τους, γεγονός που θα επιτρέψει στο δήμο να διαμορφώσει την στάση και την πολιτική του στο θέμα αυτό.
Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε η δημοτική σύμβουλος κ. Έφη Βελημβασάκη.
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Τις δημιουργίες του από παλέτες μοιράζεται μαζί μας αναγνώστης του ekriti. Με μεράκι και όρεξη, αποφάσισε να φτιάξει το δικό...
Στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο...
Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ένα συνεργείο αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Μουρνιών στα Χανιά. Σύμφωνα με...