Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Χιλιάδες στρέμματα έκανε στάχτη η φωτιά στο Σελάκανο - "Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού"

Image
σινούγκ
 clock 15:22 | 19/07/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Για ενδείξεις εμπρησμού που ενδεχμένως να προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά στο Σελάκανο, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υποστράτηγος Θεοδόσης Δημακογιάννης, προσθέτοντας ότι εξετάζονται με μεγάλη προσοχή οι μαρτυρίες για την παρουσία δύο ατόμων στο δάσος χθες το βράδυ, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά, και λίγο μετά την αποχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος, μετά τη λήξη στης βάρδιας, στις 22:00. 
Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ και οι ριπές που φτάνουν τα 10 μποφόρ (!), προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.
 

Ο Υποστράτηγος - Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Θεοδόσης Δημοκογιάννης στη φωτιά του Σελάκανου, by ekriti newsportal

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στην περιοχή, επιχειρούν και άνδρες από τον Ναύσταθμο Σούδας. Η φωτιά έκανε στάχτη 10.000 στρέμματα του πανέμορφου και προστατευόμενου πευκοδάσους του Σελάκανου και χορτολιβαδικής έκτασης .
Δεν κινδυνεύουν χωριά και οικισμοί, ωστόσο οι ρίψεις νερού συνεχίζονται, από ένα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα Σινούγκ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis