Πέμπτη 17 ΙΑΝ 2019 01:25
 • Ηρακλειο
  6°C
 • Χανια
  7°C
 • Ρεθυμνο
  7°C
 • Λασιθι
  6°C
Ekriti.gr Logo

Πίνακας του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη στο Δημαρχείο (φωτο)

Πίνακας του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη στο Δημαρχείο (φωτο)

ρουσσέτος

"Λασίθι - Ο τόπος που γέννησε τους Θεούς των Ελλήνων", είναι ο το έργο που κοσμεί από σήμερα το Δημαρχείο του Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμάδων. Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης υπέγραψε σήμερα το έργο του, το οποίο δωρήθηκε στον Δήμο. 
 

ρουσσέτος

ρουσσέτος, by renas

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης έγραψε στη σελίδα του στο facebook:
Ο Ρουσσέτος υπογράφει τον πίνακα, προς τον Δήμο μας.
Το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και φίλου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη "Λασίθι - Ο τόπος που γέννησε τους Θεούς των Ελλήνων" (1Χ2 μ.) κοσμεί πλέον το δημαρχείο στο Τζερμιάδων και απεικονίζει τον Κρόνο και την Ρέα στο σπήλαιο Τραπέζας στο Τζερμιάδων, τον Ζαγρέα προστάτη των αγρών και δεξιά τον κρηταγενή Δία με την Ευρώπη και τα παιδιά τους, Μίνωα, Ροδάμανθυ και Σαρπηδόνα στο Δικταίο. Στο βάθος το Λασίθι και η κορυφή της ιερής Δίκτης ως αετός. 
Ευχαριστούμε τον μεγάλο Κρητικό καλλιτέχνη, για την μοναδική του ματιά και την εκπληκτική σύνθεση στην απόδοση των μυθολογικών μορφών του τόπου μας.

Διαβάστε επίσης. . .

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου με ανακοίνωσή του "καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας που διαχρονικά δε...
"Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών που απεργούν", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου...
«Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και υλοποιούμε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού» τόνισε σήμερα από το Ρέθυμνο ο...