Πέμπτη 22 ΦΕΒ 2018 13:09
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Τις Αρχαιότητες θα γνωρίσουν οι μετανάστες που ζουν στα Χανιά

Τις Αρχαιότητες θα γνωρίσουν οι μετανάστες που ζουν στα Χανιά

μεταναστες

Την ευκαιρία σε μετανάστες που ζουν και εργάζονται στα Χανιά να «γνωρίσουν» της αρχαιότητες της πόλης δίνει η τοπική εφορία αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, που συντονίζει το υπουργείο Πολιτισμού, οργανώνεται θεματική ξενάγηση για την αρχαία Κυδωνία σε οικογένειες μεταναστών που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Χανιά.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στον εξωτερικό κήπο του Μουσείου με τους «Yar Aman», ένα 25μελές μουσικό σχήμα με έγχορδα, κρουστά και πνευστά όργανα, σε ένα πολυπολιτισμικό μουσικό ταξίδι σε πόλεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται χωρίς εισιτήριο το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, ενώ θεματική ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και σε επιλεγμένα εκθέματα στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κισσάμου με θέμα «Πόλις Κράτος - H Πολυρρήνια μέσα από τις επιγραφές της»
Στο ίδιο μουσείο θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Διαβάστε επίσης. . .

Πώς ο νευρικός ιστός μαθαίνει και αποθηκεύει πληροφορίες, δημιουργώντας μνήμες; Πώς αυτή η γνώση μπορεί να αξιοποιηθεί με τη...
Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός και η κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του...