Δευτέρα 28 ΜΑΪ 2018 00:48
 • Ηρακλειο
  22°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  22°C
Ekriti.gr Logo

Περιπέτεια για Ηρακλειώτη στο νέο κοιμητήριο

Περιπέτεια για Ηρακλειώτη στο νέο κοιμητήριο

νεο κοιμητηριο

Τη σφοδρή αντίδραση του Νίκου Μπαλή προκάλεσε η εμπειρία που έζησε με αφορμή τη μεταφορά των οστών δύο συγγενικών του προσώπων, στο νέο κοιμητήριο από δύο τάφους τριετούς χρήσεως σε ένα οικογενειακό ταφοπέδιο, καθώς όπως καταγγέλλει ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να κάνει όλη τη διαδικασία μόνος του χωρίς την εμπλοκή δημοτικών υπαλλήλων. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο κ. Μπαλής, μετά από εκταφή που έγινε σε δύο συγγενικά του πρόσωπα θέλησε να μεταφέρει τα οστά τους σε οικογενειακό τάφο. Ωστόσο, όπως περιγράφει, «πάγωσε» όταν άκουσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει ούτε για να ανοίξει ο οικογενειακός τάφος ούτε για να μεταφερθούν τα οστά των συγγενών του. Έντονα φορτισμένος ο συμπολίτης μας διαμαρτυρόταν τονίζοντας ότι με την επιλογή του αυτή ο Δήμος όχι μόνο δεν διευκολύνει τους πολίτες σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή (δηλαδή στο άνοιγμα του ταφοπεδίου και την εναπόθεση των οστών) αλλά την ίδια στιγμή αφήνει και στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να διαχειριστεί κατά το δοκούν τα οστά που παραλαμβάνει. 

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραφε στην εφημερίδα "Πατρίς", παρά το γεγονός ότι ζήτησε να πληρώσει για να δοθεί λύση σε σχέση με τη μεταφορά των οστών των συγγενών του στον οικογενειακό τάφο, δυστυχώς δεν υπάρχει επισήμως καμία πρόβλεψη από την πλευρά του Δήμου για τη διευκόλυνση τέτοιων περιπτώσεων. Ο Δήμος έπρεπε να έχει προβλέψει για τη μεταφορά των οστών εντός του κοιμητηρίου ακόμα και με συγκεκριμένη χρέωση, την οποία κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να πληρώσει, αντί να αναγκάζεται να κάνει αυτή τη διαδικασία μόνος του. 

Ηεφημερίδα επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Καραντινό, ο οποίος με δηλώσεις του εξηγεί ότι υπάρχει ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας του κοιμητηρίου, ο οποίος οριοθετεί το πλαίσιο βάσει του οποίου γίνονται όλες οι διαδικασίες. Σε ό,τι αφορά στους οικογενειακούς τάφους, επειδή είναι ιδιωτική περιουσία, ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Για την ακρίβεια, όπως τονίζει, εάν κάποια στιγμή προκληθεί ζημιά στον οικογενειακό τάφο, ο Δήμος θα είναι υπόλογος, και για το λόγο αυτό ζητάμε από τους πολίτες με δική τους ευθύνη αλλά πάντα παρουσία δημοτικού υπαλλήλου να γίνεται το άνοιγμα των τάφων. Σε σχέση με τη μεταφορά των οστών, όπως συνεχίζει ο κ. Καραντινός, η νομοθεσία προβλέπει ότι μετά τη διαδικασία της εκταφής ο κάθε πολίτης μπορεί να πάρει τα οστά του συγγενή του -αφού υπογράψει σχετικά έγγραφα- και να τα μεταφέρει στο νέο κοιμητήριο που επιθυμεί τα φυλαχθούν. Το διαδικαστικό ζήτημα της εσωτερικής μετακίνησής τους στο νέο κοιμητήριο λύνεται συνήθως ατύπως, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, για όποιο θέμα ανακύπτει πάντα είμαστε στη διάθεση των πολιτών για να δίνουμε τις βέλτιστες λύσεις, πάντα με καλή διάθεση και πραγματική επιθυμία συνεργασίας στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των δημοτών.
Πηγή: "Πατρίς"

Διαβάστε επίσης. . .

Ξεκινάει την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 το 24ο Παιδικό Φεστιβάλ Θεατρικής...
Υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η...
Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της Άρτεμης - Ντιάνας Μανουρά, φιλολόγου, ανθρώπου των...