Τετάρτη 25 ΑΠΡ 2018 22:59
Ekriti.gr Logo

Παρέμβαση Κεγκέρογλου για τη στελέχωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών

Παρέμβαση Κεγκέρογλου για τη στελέχωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών

κεγκέρογλου

Mε ερώτηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά επαρκή στελέχωση των υγειονομικών Υπηρεσιών με επόπτες δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   

«Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι η αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή και τον έλεγχο της νομοθεσίας για την λειτουργία επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών και γενικότερα επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό και σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να αναπτύσσεται μια ενιαία και ολοκληρωμένη πολιτική για την διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων , των ποτών κλπ.
Με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της περαιτέρω στελέχωσης των υγειονομικών υπηρεσιών, ως συνοδευτική ενέργεια προκειμένου αυτές να καταστούν πιο αποτελεσματικές και να προστατεύονται επαρκώς οι πολίτες σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Επειδή οι υγειονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν αρμοδιότητα για την εφαρμογή και παρακολούθηση της νομοθεσίας και λήψη μέτρων ενώ άλλες δραστηριότητες όπως, η πρόληψη και διερεύνηση κρουσμάτων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και τροφικών δηλητηριάσεων και διενέργεια επιδημιολογικών ερευνών για εντοπισμό της πηγής μόλυνσης και για αποφυγή εκδήλωσης νέων κρουσμάτων, ο έλεγχος της ποιότητας των ακτών κολύμβησης και κολυμβητικών δεξαμενών  είναι απολύτως απαραίτητες προκειμένου να προστατεύονται οι πολίτες.
Επειδή, όπως υποστηρίζει και ο κλάδος των εποπτών δημόσιας Υγείας, προκειμένου οι κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ελέγχων είναι αναγκαία η περαιτέρω στελέχωση τους  με επόπτες δημόσιας Υγείας.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
 

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να στελεχωθούν περαιτέρω με επόπτες δημόσιας υγείας οι κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας;
-Ποιος ο γενικότερος Κυβερνητικός σχεδιασμός και ποια μέτρα στήριξης-ενίσχυσης του έργου των εποπτών δημόσιας υγείας προτίθεστε να λάβετε;».

Διαβάστε επίσης. . .

Η καλοκαιρία ήρθε για να μείνει στην Κρήτη και όσοι έχετε χρόνο για βουτιά στη θάλασσα, θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή η...
Την Βουλή επισκέφθηκαν σήμερα τριάντα έξι μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιου Τυλίσου –«Ιωάννης Περδικάρης», συνοδεία των...
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δημου Χανίων, συνεχίζονται στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου οι βιωματικές ομάδες...