Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 03:35
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Νέες πρωτοβουλίες της Παγκρήτιας Τράπεζας για στήριξη της πραγματικής οικονομίας

Νέες πρωτοβουλίες της Παγκρήτιας Τράπεζας για στήριξη της πραγματικής οικονομίας

283449.jpg

Σημαντικές  πρωτοβουλίες ανέλαβε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα που εντείνει τις ενέργειες αξιοποίησης των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων προς όφελος της επιχειρηματικότητας του νησιού.
Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες για πρώτη φορά και ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ ΙΙ, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που αυτό προσφέρει σε ιδιώτες (ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων), προς όφελος των τοπικών οικονομιών. 

283444.jpg

283444.jpg, by renas

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και ιδιωτών, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κώστας Γαλιάτσος παρουσίασε τα νέα προγράμματα του Ταμείου, Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, καθώς επίσης και την παραδοσιακή δραστηριότητα του ΕΤΕΑΝ, την εγγύηση τραπεζικών δανείων. 

283454.jpg

283454.jpg, by renas

Ειδικότερα, ο κ. Γαλιάτσος κατά την παρουσίασή του αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά των νέων προγραμμάτων και στις βασικές διαφορές του ΤΕΞΟΙΚ ΙΙ σε σχέση με το ΤΕΞΟΙΚ Ι. Επίσης, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση μετά από πολλά χρόνια, του προγράμματος εγγυοδοσίας και στη διαμόρφωση, για πρώτη φορά, εγγυοδοσίας χαρτοφυλακίων και όχι μεμονωμένων δανείων. Τέλος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Οικονομίας ήδη έχει εμπιστευθεί στο ΕΤΕΑΝ τη διαχείριση κάποιων νέων ταμείων τα οποία σχεδιάζει και τα οποία θα προσφέρουν πρόσθετη χρηματοοικονομική υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καταλήγοντας, τόνισε τη βούληση του ΕΤΕΑΝ να συνεργαστεί με την Παγκρήτια Τράπεζα στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μικροπιστώσεων που παρέχει η τελευταία.     

283452.jpg

283452.jpg, by renas

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας κ. Νίκος Μυρτάκης τόνισε ότι μέσω των νέων προγραμμάτων διευρύνονται οι δυνατότητές της Τράπεζας για στοχευμένη  χρηματοδότηση, ενώ αναφερόμενος στο ρόλο του ΕΤΕΑΝ, διατύπωσε ότι το Ταμείο εξελίσσεται σ΄έναν από τους μεγαλύτερους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας προς ΜΜΕ και ιδιώτες, παρέχοντας χαμηλότοκα εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα.
Από τη συνεργασία της με το ΕΤΕΑΝ και μέσω των τριών προγραμμάτων του ΤΕΠΙΧ   «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», «Εγγυοδοσία» και «Νησιωτική Επιχειρηματικότητα» η Παγκρήτια Τράπεζα χορήγησε 190 επενδυτικά και επιχειρηματικά δάνεια και εγγυήσεις ύψους 14 περίπου εκ. ευρώ, ενώ από τα νέα προγράμματα αναμένεται να δοθούν δάνεια  για υλοποίηση επενδύσεων και κεφαλαία κίνησης σε 500 περίπου επιχειρήσεις.
Η Τράπεζα, όπως σημείωσε ο κ. Μυρτάκης,  μετά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή και τη διοικητική της ενίσχυση, προχωράει με γοργούς ρυθμούς το επιχειρησιακό της σχέδιο:
 - Μηδένισε την εξάρτηση από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA)
-  Εξυγιαίνει το δανειακό της χαρτοφυλάκιο
-  Προετοιμάζει το νέο πρωτοπόρο ηλεκτρονικό της περιβάλλον
-  Εισέρχεται σε νέες υπηρεσίες (treasury)
-  Δυναμικά ξεδιπλώνει το πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής.
- Με επιτυχία συνεχίζει την πολυετή της συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς φορείς, την ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, μέσω των οποίων έχει ήδη διοχετεύσει κεφάλαια 245 εκατ. ευρώ και εγγυήσεις 17,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα ενώ, προετοιμάζει τη συμμετοχή της και στα νέα προγράμματα των φορέων αυτών.

Διαβάστε επίσης. . .

Το Εσπερινό επαγγελματικό λύκειο Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έως 29 του μήνα, οι μαθητές / τριες...
Με τρεις προ-φεστιβάλικές και μία μετα-φεστιβαλική ομιλία που οργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου , συνεχίζονται αυτή...