Σάββατο 20 ΟΚΤ 2018 20:51
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Τον τσάκωσαν οι Λιμενικοί έξω από το σπίτι του

Ηράκλειο: Τον τσάκωσαν οι Λιμενικοί έξω από το σπίτι του

συλληψη

Βγήκε από το σπίτι όπου έκρυβε τα λαθραία τσιγάρα και τον καπνό αλλά έπεσε πάνω στα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που τον παρακολουθούσαν.
Ο λόγος για έναν 28χρονο αλλοδαπό που χθες το βράδυ υπολόγιζε χωρίς τις Λιμενικές Αρχές, αγνοώντας ότι μπορεί να τον παρακολουθούν αφού στο παρελθόν έχει συλληφθεί ξανά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος βγήκε από το σπίτι - καβάτζα κρατώντας ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού τα οποία μάλιστα έβαλε κάτω από τη σέλα ενός δίκυκλου οχήματος.
Ακινητοποιήθηκε από τους Λιμενικούς και φόρεσε χειροπέδες. 
Κατά τον έλεγχο στις σακούλες βρέθηκαν εκατό (100) πακέτα τσιγάρων και δεκαεπτά (17) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, στερούμενα ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι αυτό (αποθήκη), παρουσία δικαστικής λειτουργού, βρέθηκαν χίλια εκατό (1100) πακέτα τσιγάρων  και τετρακόσιες δέκα (410) συσκευασίες καπνού, ενώ στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν ακόμη σαράντα δύο (42) πακέτα τσιγάρων  και δεκατέσσερις   (14) συσκευασίες καπνού.

hrakleio_m_0.jpg, by gpapadakis

(Τα ευρήματα των Λιμενικών)

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά χίλια διακόσια σαράντα δύο (1.242) πακέτα τσιγάρων, τετρακόσιες σαράντα μία  (441) συσκευασίες καπνού των 50 γραμ. η κάθε μία , το δίκυκλο όχημα, ενώ κατόπιν ενημέρωσης από το Τελωνείο Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 10.505,24 ευρώ.
Ο 28χρονος δικάστηκε στο πλαίσιο του αυοφώρου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης. . .

Το γκρουπ θα έπρεπε να επιστρέψει χθες στην Κύπρο, ωστόσο, σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη, δεν υπήρχε τρόπος...
Η Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώνει τους πολίτες ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου...
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανθρώπινη αναπαραγωγή αποκαλύπτουν επιστήμονες και καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας...