Κυριακή 17 ΦΕΒ 2019 07:48
 • Ηρακλειο
  10°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  10°C
 • Λασιθι
  10°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Πότε έρχονται τα εμβόλια - Τεράστια η ζήτηση στα φαρμακεία

Ηράκλειο: Πότε έρχονται τα εμβόλια - Τεράστια η ζήτηση στα φαρμακεία

εμβόλιο

Έως την προσεχή Παρασκευή αναμένονται στα φαρμακεία τα 50.000 εμβόλια κατά της γρίπη που παραγγέλθηκαν από το εξωτερικό, για τα οποία υπάρχει τεράστια ζήτηση, μετά την έξαρση με τους 40 νεκρούς σε όλη τη χώρα, τεσσάρων εξ αυτών στην Κρήτη.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, είπε ότι η αναλογία για το Ηράκλειο είναι περίπου 10 εμβόλια ανά φαρμακείο.
Πρόσθεσε επίσης ότι η ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες είναι τεράστια, τόσο για εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων, όσο και παιδιών με αφορμή τον θάνατο της εξάχρονης Χαράς.
Ο κ. Τσικαδυλάκης επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται στην ώρα του, δηλαδή, το φθινόπωρο, ώστε να προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις και διέψευσε ότι τα εμβόλια που αναμένονται θα είναι γενόσημα και η τιμή τους δεν θα ξεπερνά τα 12 ευρώ περίπου, όση ήταν και το περασμένο φθινόπωρο. .

 

Διαβάστε επίσης. . .

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη μία τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της 3ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό ενός...
Ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο Πρόγραμμα «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ...