Τρίτη 19 ΦΕΒ 2019 22:56
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  11°C
 • Ρεθυμνο
  11°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Πόσο στοιχίζει ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ηράκλειο: Πόσο στοιχίζει ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

δεντρο χριστουγεννα.jpg

Στολισμό για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα, προσφέρουν και φέτος τα καταστήματα και στο Ηράκλειο, σε όλους όσους θα στολίσουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλα τα σπίτια και ειδικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά, ετοιμάζονται ή έχουν ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο τους δέντρο, το οποίο αποτελεί το βασικό θέμα στο σπίτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συνοδεύεται και από άλλα διακοσμητικά.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής στενότητας έχει υπάρξει μια πτώση στο αγοραστικό ενδιαφέρον, η οποία έφτασε και το 40%, υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που προχωρούν σε αγορές για να ανανεώσουν ή να εμπλουτίσουν το στολισμό τους με νέο δέντρο, στολίδια, φωτάκια, γιρλάντες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
 
Το κόστος τώρα για ένα δέντρο με στολίδια και λαμπάκια, διαφέρει και κυμαίνεται, ανάλογα με τα χρήματα που θέλει κάθε καταναλωτής να δαπανήσει. Συνήθως ένα δέντρο μεσαίου μεγέθους, με στολίδια και λαμπάκια, έχει ένα κόστος περίπου 200 ευρώ. Υπάρχουν δέντρα από ύψος 1.20 που κοστίζουν 30 ευρώ, υπάρχουν και δέντρα που φτάνουν και τα 1400 ευρώ!

Φυσικά αυτό το κόστος μπορεί να είναι μικρότερο, αλλά και αρκετά μεγαλύτερο, ανάλογα τα βαλάντια που θέλει να δαπανήσει ο καταναλωτής. Για να αντιληφθεί κανείς την ποικιλία στις τιμές, αρκεί να πούμε ότι για το φωτισμό του δέντρου, υπάρχουν λαμπιόνια από 3 ευρώ και πάνω, ενώ στολίδια από 0.50 λεπτά έως και 10 ευρώ, κορυφές δέντρου από 1.5 έως και 60 ευρώ και φάτνες από 7 έως και 170 ευρώ.

Αδιαμφισβήτητα το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο στολισμός του είναι μια στιγμή χαρά για τα μικρά παιδιά. Είναι μια οικογενειακή στιγμή που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη των παιδιών, την οποία οι γονείς φροντίζουν να προσφέρουν στα παιδιά τους, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή στην... τσέπη τους. 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Ημερίδα με θέμα “ Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία μας” διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Ανωγείων σε συνεργασία με το...
Στην Κρήτη και στο τιμόνι της Αστυνομίας στο νησί θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κώστας Λαγουδάκης, ο...
Δεν προέκυψαν τελικά αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη από τις κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μετά τον Γενικό...