Τετάρτη 12 ΔΕΚ 2018 14:35
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Περιμένουν πολλά από τα Χριστούγεννα οι έμποροι του Ηρακλείου

Περιμένουν πολλά από τα Χριστούγεννα οι έμποροι του Ηρακλείου

αγορά χριστούγεννα

Σε τόνωση της αγοράς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  προσδοκούν οι έμποροι του Ηρακλείου και αισιοδοξούν  πως, αν και οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι  για τις φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές τους, τα πράγματα θα πάνε τελικά πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο
Οι καταστηματάρχες ελπίζουν πως η αγορά, όσο περνούν οι μέρες θα τονωθεί και θα αυξηθεί η κίνηση .
 
Ο  πρόεδρος του Ε.Σ.Η Μανόλης Κουμαντάκης πιστεύει ότι έχουν μείνει κάποια εισοδήματα παρά την σκληρή φορολογική πολιτική, ενώ και η φετινή σημαντική τουριστική κίνηση έχει συμβάλει στο να μείνουν κάποια χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών και κατά συνέπεια θα προωθήσει την κινητικότητα στην αγορά.

«Ελπίζουμε οι προσδοκίες μας να δικαιωθούν»  τονίζει ο κ. Κουμαντάκης, ενώ αναφερόμενος στο φαινόμενο  «Βlack Friday»  επισημαίνει ότι το εμπόριο είναι μια σοβαρή υπόθεση και οι προωθήσεις του θα πρέπει να κινούνται σε σοβαρή κατεύθυνση.
 
Ο ΕΣΗ οργανώνει φέτος σειρά εκδηλώσεων αρχής γενομένης από τις 22 του μήνα με σκοπό να φέρει την μαγεία των εορτών στην πόλη του Ηρακλείου.
 
Εξάλλου την επόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ξεκινά και το εορταστικό ωράριο στην αγορά του Ηρακλείου, βάσει του οποίου τα καταστήματα θα λειτουργούν κάποιες μέρες πρωί και βράδυ, κάποιες άλλες  με συνεχές ωράριο, ενώ προβλέπεται και το άνοιγμά τους τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, στις 17 & 24 Δεκεμβρίου όπως και την τελευταία του χρόνου 31 Δεκεμβρίου.

Γενική εκτίμηση πάντως του εμπορικού κόσμου είναι  πως όσο πλησιάζουν οι γιορτές και οι πόλεις θα ντύνονται Χριστουγεννιάτικα, η ψυχολογία των καταναλωτών θα αλλάζει και η κίνηση θα τονώνεται.
 
Παρά το παρατεταμένο  μούδιασμα της αγοράς και  παρά τις όποιες δυσκολίες, η φετινή εορταστική περίοδος κατά τα φαινόμενα θα  είναι καλύτερη από την περσινή καθώς στην αγορά, λόγω και του ανταγωνισμού, υπάρχει ποικιλία προϊόντων και τιμών για κάθε βαλάντιο.

Ε.Μ
 

 

Διαβάστε επίσης. . .

Επιλέχθηκαν οι 2. 800 δήμοι από όλη την Ευρώπη και ανάμεσα τους ο Δήμος Βιάννου, για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15...
Αποκλεισμένη από κονδύλια και ενισχύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ είναι η Κρήτη, την ώρα που η υπόλοιπη Ελλάδα απολαμβάνει την...
Με συμπτώματα δηλητηρίασης βρέθηκε χθες ένας γυπαετός στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Ζωόφιλης...