Κυριακή 23 ΣΕΠ 2018 03:58
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Περιμένουν πολλά από τα Χριστούγεννα οι έμποροι του Ηρακλείου

Περιμένουν πολλά από τα Χριστούγεννα οι έμποροι του Ηρακλείου

αγορά χριστούγεννα

Σε τόνωση της αγοράς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  προσδοκούν οι έμποροι του Ηρακλείου και αισιοδοξούν  πως, αν και οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι  για τις φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές τους, τα πράγματα θα πάνε τελικά πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο
Οι καταστηματάρχες ελπίζουν πως η αγορά, όσο περνούν οι μέρες θα τονωθεί και θα αυξηθεί η κίνηση .
 
Ο  πρόεδρος του Ε.Σ.Η Μανόλης Κουμαντάκης πιστεύει ότι έχουν μείνει κάποια εισοδήματα παρά την σκληρή φορολογική πολιτική, ενώ και η φετινή σημαντική τουριστική κίνηση έχει συμβάλει στο να μείνουν κάποια χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών και κατά συνέπεια θα προωθήσει την κινητικότητα στην αγορά.

«Ελπίζουμε οι προσδοκίες μας να δικαιωθούν»  τονίζει ο κ. Κουμαντάκης, ενώ αναφερόμενος στο φαινόμενο  «Βlack Friday»  επισημαίνει ότι το εμπόριο είναι μια σοβαρή υπόθεση και οι προωθήσεις του θα πρέπει να κινούνται σε σοβαρή κατεύθυνση.
 
Ο ΕΣΗ οργανώνει φέτος σειρά εκδηλώσεων αρχής γενομένης από τις 22 του μήνα με σκοπό να φέρει την μαγεία των εορτών στην πόλη του Ηρακλείου.
 
Εξάλλου την επόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ξεκινά και το εορταστικό ωράριο στην αγορά του Ηρακλείου, βάσει του οποίου τα καταστήματα θα λειτουργούν κάποιες μέρες πρωί και βράδυ, κάποιες άλλες  με συνεχές ωράριο, ενώ προβλέπεται και το άνοιγμά τους τις δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, στις 17 & 24 Δεκεμβρίου όπως και την τελευταία του χρόνου 31 Δεκεμβρίου.

Γενική εκτίμηση πάντως του εμπορικού κόσμου είναι  πως όσο πλησιάζουν οι γιορτές και οι πόλεις θα ντύνονται Χριστουγεννιάτικα, η ψυχολογία των καταναλωτών θα αλλάζει και η κίνηση θα τονώνεται.
 
Παρά το παρατεταμένο  μούδιασμα της αγοράς και  παρά τις όποιες δυσκολίες, η φετινή εορταστική περίοδος κατά τα φαινόμενα θα  είναι καλύτερη από την περσινή καθώς στην αγορά, λόγω και του ανταγωνισμού, υπάρχει ποικιλία προϊόντων και τιμών για κάθε βαλάντιο.

Ε.Μ
 

 

Διαβάστε επίσης. . .

Το Δ.Σ. της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας ( Β.Μ.Ε) ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας ότι διοργανώνει...
Την ομόφωνη στήριξή τους στον Σταύρο Αρναουτάκη εκφράζουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής , μετά την συνεδρίαση του τοπικού...
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, καλεί σε συνάντηση τους ειδικευόμενους γιατρούς του...