Τρίτη 19 ΙΟΥ 2018 04:18
 • Ηρακλειο
  22°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  22°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Καθημερινά προβλήματα στην εφαρμογή TAXISnet

Ηράκλειο: Καθημερινά προβλήματα στην εφαρμογή TAXISnet

taxisnet

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι λογιστές  - φοροτεχνικοί με την εφαρμογή TAXISnet, τόνισε με επιστολή της η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ στο Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, τον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και κ. Παπανάτσιου αντίστοιχα. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

Κύριοι,
Για άλλη μια χρονιά η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων TAXISnet άρχισε να λειτουργεί καθυστερημένα στις 19 Απριλίου, αντί 1 Φεβρουαρίου που ορίζει ο νόμος. 
Το σύστημα TAXISnet παρουσιάζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Συχνά υπολειτουργεί και άλλοτε πάλι τίθεται εκτός λειτουργίας για ώρες. 

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στα έντυπα Ε1 & Ε3 και συνεχίστηκαν με την εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων σε μερίδα συνταξιούχων. Επίσης πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το σύστημα δεν δεχόταν αμέσως τα στοιχεία που δηλώνονταν, με αποτέλεσμα να απαιτείται να συμπληρωθούν εκ νέου οι κωδικοί.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί περίπου 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις όταν το σύνολο αυτών που πρέπει να κατατεθεί υπερβαίνει τα 6,3 εκατομμύρια. Με απλά λόγια σε 16 ημέρες που απομένουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 4 εκατομμύρια δηλώσεις.
Με βάσει τα παραπάνω η παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι αυτονόητη. Όμως περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιβεβλημένη η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το TAXISnet, καθώς όσο αυξάνεται η χρήση εφαρμογών μέσω του συστήματος τόσο επιτείνονται τα προβλήματα στη  λειτουργία του. 
Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, ώστε οι λογιστές – φοροτεχνικοί να ασκήσουν το επάγγελμά τους  με αξιοπρέπεια, συμβάλλοντας στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Μανούσος , ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης , βρίσκεται λίγες μέρες πριν την 1η του εκτόξευση στην στρατόσφαιρα και...
"Κόκκινο πανί" ήταν απόψε στα Χανία η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τους...
"Βράζουν" στη Νέα Δημοκρατία μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη από το Ηράκλειο για τους...