Πέμπτη 21 ΜΑΡ 2019 05:57
 • Ηρακλειο
  14°C
 • Χανια
  14°C
 • Ρεθυμνο
  14°C
 • Λασιθι
  14°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο - εκπαιδευτικοί: Το νέο σύστημα φέρνει απολύσεις όχι διορισμούς

Ηράκλειο - εκπαιδευτικοί: Το νέο σύστημα φέρνει απολύσεις όχι διορισμούς

εκπαιδευτικοί πλατεία ελευθερίας

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και από το Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκαν σήμερα κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να μην τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα αδικήσει – όπως λένε – κατάφωρα τους ίδιους.
 

εκπαιδευτικοί πλατεία ελευθερίας, by renas

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το σύστημα διορισμών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι τους εκφράζουν τη διαφωνία τους για αυτό το μέτρο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νίκος Καζαντζάκης» και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ, Μανώλης Μπελαδάκης σημειώνει πως το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά εξαγγέλλει απολύσεις και όχι διορισμούς, γιατί πολλοί εκπαιδευτικοί με την αλλαγή της μοριοδότησης δε θα διδάσκουν με το νέο σχολικό  έτος.
 

εκπαιδευτικοί πλατεία ελευθερίας, by renas

εκπαιδευτικοί πλατεία ελευθερίας, by renas

Ενώ αναφέρει ότι σε περίπτωση που ισχύσει το σενάριο της αλλαγής της ώρας έναρξης των μαθημάτων και τα μεταθέσει για τις  9, αυτό θα σημάνει αυτόματα  4.500 λιγότερους διορισμούς!
Από την πλευρά του ο κ Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, αιρετός του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, επισημαίνει  ότι η Ομοσπονδία θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να διορίζονται με προϋπηρεσία και πτυχίο.

 

εκπαιδευτικοί πλατεία ελευθερίας, by renas

Γιατί όπως επισημαίνει με αυτόν τον νέο τρόπο διορισμού θα υπάρξουν αδικίες, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που έχουν χρόνια προϋπηρεσία, αλλά όχι αρκετά.
«Θα έχουν πρόβλημα κάποιοι από αυτούς που έχουν προϋπηρεσία 5 με 6 χρόνια για παράδειγμα, σε αντίθεση με όσους έχουν μεγάλη προϋπηρεσία», αναφέρει ο κ. Λαμπρογιαννάκης που αναφέρει πως το θετικό τουλάχιστον στο μέτρο που προωθείται είναι πως δεν προβλέπεται να γίνεται γραπτός διαγωνισμός.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, υπήρξε συμμετοχή, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική. Ικανοποίηση υπάρχει όμως και για τη συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο.
Αυτό που τονίζουν οι εκπαιδευτικοί είναι πως η σημερινή κίνηση διαμαρτυρίας που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και πανελλαδικά, θα είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεων που θα γίνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο θα φέρει μεγάλες ανατροπές στο εκπαιδευτικό σύστημα.
 
Ανδρέας Κριτσωτάκης
(φωτογραφίες: Imageonline.gr)
 

Διαβάστε επίσης. . .

Με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής (2014-2018), συνεδρίασε σήμερα (20/3) το Δημοτικό...
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πληροφορία...
Νέα τραγωδία συγκλονίζει την Κρήτη καθώς λίγες ώρες μετά την υπόθεση με τον 17χρονο μαθητή στη Σητεία ο οποίος έβαλε τέλος...