Τρίτη 19 ΜΑΡ 2019 02:06
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματα τους οι μισοί αγρότες

Ηράκλειο: Έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματα τους οι μισοί αγρότες

ΕΑΣΗ

Λίγο πάνω από το 50% βρίσκεται η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, με τους αγρότες να δείχνουν προς το παρόν μια αναβλητικότητα.

Μπορεί η φετινή διαδικασία να πραγματοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα, έπειτα και από την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην θέσει σε εφαρμογή τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, όμως φαίνεται ότι πολλοί αγρότες θα περιμένουν την τελευταία στιγμή για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 30.000 ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων έχουν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, με τους υπαλλήλους της Ένωσης Ηρακλείου να έχουν ολοκληρώσει πάνω από 15.000 υποθέσεις.
 
Την ίδια ώρα, αυτό που πρέπει να προσέξουν οι αγρότες είναι πως δεν προκειται να υπαρξει καμία παράταση στην διαδικασία ενεργοποίησης, αλλά ούτε και στη διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων.

Κατά συνέπεια δεν πρέπει να υπαρξει κανένας εφησυχασμός από την πλευρά των αγροτών, που είδαν τη διαδικασία να απλοποιείται μετά την απόφαση για αναστολή της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ. 

Μια απόφαση που αποδεικνύεται σωτήρια για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι γλύτωσαν από μια επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία, για την οποία εξάλλου είχαν υπάρξει πολλές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, μέσα από το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και το ekriti.gr.

Η διαδικασία

Στα γραφεία της ΕΑΣΗ οι παραγωγοί-μέλη της συνεχίζουν να εξυπηρετούνται καθημερινά με άμεσο τρόπο, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που οι αγρότες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 15 Μάη με τους παραγωγούς να μπορούν να σπεύδουν στα γραφεία της ΕΑΣΗ καθημερινά ως τις 10 το βράδυ, την ώρα που η Ένωση Ηρακλείου είναι ανοικτή και το Σάββατο  ως το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2810378136, 2810378142, 2810378144, 2810378172, 2810378174, 2810378175.

Η Ένωση Ηρακλείου (ΚΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) ενημερώνει τους παραγωγούς - μέλη της μπορούν να προσέρχονται στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης στο Ηράκλειο, στα υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου, Πύργου, Καστελλίου καθώς και στα κινητά συνεργεία υπαίθρου που θα λειτουργήσουν στην ενδοχώρα του νομού.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Διαβάστε επίσης. . .

Συνάντηση με τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, μετά από...
Μέσα σε κλίμα έντασης και με την δυναμική παρουσία κατοίκων της Νέας Αλικαρνασσού που ζητούσαν επιτακτικά από την δημοτική...
Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έχουν γίνει για την αποκατάσταση ζημιών στα Χανιά και κυρίως στην τουριστική περιοχή του...