Δευτέρα 22 ΑΠΡ 2019 19:32
 • Ηρακλειο
  16°C
 • Χανια
  16°C
 • Ρεθυμνο
  16°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Δίνουν λύση στο μπάχαλο με το Κτηματολόγιο

Ηράκλειο: Δίνουν λύση στο μπάχαλο με το Κτηματολόγιο

ktimatol.jpg

Λύση στο μπάχαλο που υπάρχει στις τάξεις των αγροτών του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να ανταποκριθούν στην υποχρέωση δήλωσης των περιουσιών τους στο Κτηματολόγιο, επιχειρεί να δώσει η Ένωση Ηρακλείου.

Είναι θέμα ημερών η έναρξη λειτουργίας υποκαταστημάτων σε κομβικά σημεία του Νομού, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της ΈΑΣΗ, τα οποία θα είναι άρτια στελεχωμένα και θα απαλλάσσουν τους αγρότες από τη δαιδαλώδη διαδικασία της συγκέντρωσης των απαραίτητων εγγράφων και φυσικά από το δυσβάσταχτο κόστος της πληρωμής των παραβόλων και των υπηρεσιών που πρέπει να του προσφέρει κάθε εμπλεκόμενος επαγγελματίας προκειμένου μετά από πολύ κόπο να ολοκληρώσει το φάκελο τον οποίο έπειτα θα πρέπει να καταθέσει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει στο ekriti.gr ο Μιχάλης Καμπιτάκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης και το μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΗ, απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να μπει σε λειτουργία αυτή η σωτήρια λύση για πολλές χιλιάδες αγρότες.
Τα γραφεία πρόκειται να λειτουργήσουν στις Αρχάνες, τον Πύργο, την Αγία Βαρβάρα, το Αρκαλοχώρι και το Καστέλι.

Το σπουδαίο θα είναι πως τα γραφεία αυτά θα είναι στελεχωμένα με δικηγόρους, τοπογράφους, αλλά και όλες εκείνες τις ειδικότητες που απαιτούνται ώστε κάθε αγρότης να σπεύδει σε ένα από τα υποκαταστήματα της ΕΑΣΗ και να ολοκληρώνει με μια επίσκεψη τη διαδικασία και με πολύ μικρότερο κόστος. Ενώ εξίσου σημαντικό είναι ότι ακόμη και ο πλήρης φάκελος που θα πρέπει να κατατεθεί από κάθε αγρότη θα παραλαμβάνεται και θα κατατίθεται από εργαζόμενο του εκάστοτε καταστήματος.

Τα ευχάριστα νέα για τους αγρότες είναι ότι τα γραφεία αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν να παρέχουν υπηρεσίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, βγάζοντας από τους αγρότες ένα μεγάλο βάρος, ώστε να έχουν ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδικασία δήλωσης των κτημάτων τους στο Κτηματολόγιο, η οποία –ειδικά για την Κρήτη – εξελίσσεται σε μια διαδικασία επίπονη, εξαιτίας και του αγροτικού κλήρου ο οποίος διαφέρει από την υπόλοιπη Ελλάδα, μιας και εδώ μιλάμε για αγρότες με πολλά χωράφια, μικρού μεγέθους που ανήκουν σε δύο ή και περισσότερες δημοτικές ενότητες και όχι αγρότες με μεγάλες εκτάσεις σε ένα Δήμο. Κάτι που σημαίνει περισσότερα έγγραφα, περισσότερα παράβολα και έναν γραφειοκρατικό… Γολγοθά.

Ανδρέας Κριτσωτάκης
 

Διαβάστε επίσης. . .

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, η τελετή...
Στην εναρκτήρια Γενική Συνέλευση των φορέων για το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στη Βενετσιάνικη κληρονομιά», συμμετείχε...
Με το ποσό των 300.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών...