Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Αξιόλογοι εισηγητές στο 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ

Image
γιαννης πανουσης
 clock 22:17 | 04/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο Ηράκλειο θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ). Το Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα «Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση» και θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Απριλίου 2019 (Galaxy Hotel, Λ. Δημοκρατίας 75, Ηράκλειο), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Κεντρικός σκοπός του Συνεδρίου είναι η διερεύνηση της διεπιστημονικότητας ως σύγχρονης πρόκλησης, πρότασης και πρακτικής στα πεδία της επιστημονικής έρευνας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και της κοινωνίας, στο επίπεδο του ατόμου και της συλλογικότητας. Θεματικές περιοχές στις οποίες θα εστιάσουν οι συνεδριακές εργασίες είναι: Θεωρητικές προσεγγίσεις για τη διεπιστημονικότητα, Εκπαιδευτική θεωρία και πράξη, Επιστήμη και έρευνα, Κοινωνική πρακτική και ανάπτυξη. Θα συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης, της έρευνας, του πολιτισμού και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, εγγεγραμμένοι εισηγητές και σύνεδροι. Πρόκειται για μια μεγάλη συνεδριακή και επιστημονική εκδήλωση υψηλού επιπέδου και απαιτητικών προδιαγραφών, η οποία έρχεται να προστεθεί στα τέσσερα μεγάλα συνέδρια που πραγματοποίησε το ΙΑΚΕ στα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο και στις λοιπές πετυχημένες δράσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. 

Στις εργασίες του Συνεδρίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην ολομέλεια και σε παράλληλες αίθουσες, περιλαμβάνονται εισηγήσεις, συμπόσια, εργαστήρια και αναρτημένες ανακοινώσεις. Επιπρόσθετα, εντάσσονται Διαγωνισμός πρωτότυπων εργασιών, παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κ.ά. Ήδη, έχουν υποβληθεί 350 περιλήψεις εισηγήσεων για αξιολόγηση και θα λάβουν μέρος  400 εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα και με την εμπειρία των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περίπου 1000 σύνεδροι. Παράλληλα, έχουν κληθεί να συμμετέχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι εισηγητές πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες από διάφορα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές. Η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η ψηφιακή έκδοση του τόμου των περιλήψεων. Το πλήθος των εισηγήσεων και των εισηγητών θεωρείται εντυπωσιακό, εάν υπολογίσουμε τις σύνθετες και απαιτητικές διαδικασίες που απαιτούνται για την προετοιμασία και την υλοποίηση των συνεδριακών εργασιών, από το στάδιο της αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων μέχρι την υποβολή και αξιολόγηση των τελικών εισηγήσεων και την έκδοση των πολύτομων πρακτικών. 

Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρ. υπουργός. Εκτός από τους ερευνητές και τους επιστήμονες που έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εισηγητές στο Συνέδριο, θα λάβουν μέρος ως επίσημοι προσκεκλημένοι εισηγητές και οι παρακάτω:
• Αναστάσιος-Ιωάννης Δ. Μεταξάς Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Καθηγητής Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Τακτικό μέλος της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences.
• Κώστας Α. Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ομάδων Συμφερόντων στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
• Νίκος Παπαδάκης, Καθηγητής & Διευθυντής Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ), Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.
• Wassillios Baros, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Salzburg, Austria.
• Solvejg Jobst, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bergen, Norway. 
• Rita Braches, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bamberg, Germany. 
• Barbara Thiessen, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Landshut, Germany.
• Louis Henri Seukwa, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο (HAW) Hamburg, Germany.
• Maximilian Sailer, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Augsburg, Germany.
• Μαρία  Δημάση, Καθηγήτρια στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
• Σουζάννα-Μαρία Νικολάου, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
• Δημήτριος Κοτρόγιαννος, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας, Διευθυντής Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔΙΚ), Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης. 
• Αριστοτέλης Ράπτης, Ομότιμος Καθηγητής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• J. Manuel Galvin Arribas, ETF Specialist in VET & Skills Governance & Lifelong Learning, Italy. 
• Ye Liu, Καθηγήτρια στο King’s College, London.
• Δεκαμελής ομάδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κύπρου.
• Εκπρόσωποι της Εταιρείας Επιστημών Αγωγής Δράμας.

Επιπρόσθετα, συμμετέχουν πολλοί εισηγητές από διάφορα Πανεπιστήμια από την Ελλάδα, από την Κύπρο και την Ευρώπη. 
Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε: http://www.iake.gr και http://iake.weebly.com, όπου εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και το τελικό πρόγραμμα.    

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis