Τρίτη 19 ΙΟΥ 2018 07:33
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  21°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Η ταράτσα που ποτίζεται σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου! (φωτο)

Η ταράτσα που ποτίζεται σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου! (φωτο)

βιοκλιματική στέγη

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής στέγης στο 10ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, βρίσκονται οι εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Μανουσάκη, Πολιτικό Μηχανικό στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έναν  από τους αρμόδιους  διεκπεραίωσης του έργου.

«Από το 2014 το νηπιαγωγείο έχει μπει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να κατασκευαστεί βιοκλιματική στέγη στην σκεπή του. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα που θα προκαλέσει ενεργειακή αναβάθμιση, το δώμα θα είναι πάντα φυτεμένο, θα διδάξει στα παιδάκια την σωστή και αποδοτική σχέση με το περιβάλλον, και θα βοηθήσει και αισθητικά την γειτονιά αφού η αλήθεια είναι ότι το πράσινο προβάλει μια ωραία εικόνα προς τα έξω, πόσο μάλιστα να βρίσκεται πάνω στην στέγη ενός νηπιαγωγείου»  αναφέρει στο ekriti.gr ο κ. Μανουσάκης.

"Σε 15 μέρες από τώρα θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο, ωστόσο υπάρχει θέμα με τον εξοπλισμό του νηπαγωγείου, που αποτελεί υποέργο του ΕΣΠΑ. Η τελευταία ενημέρωση που μας έκαναν ζητά να μπει το θέμα του εξοπλισμού σε ανοικτό διαγωνισμό. Συνήθως η διαδικασία διαρκεί τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να φθάσουμε τον μήνα Οκτώβριο για περισσότερα αποτελέσματα", επισημαίνει ο μηχανικός.

«Με δικό του εξοπλισμό ο διευθυντής του 10ου νηπιαγωγείου, θα μπορεί να ξεκινήσει μαθήματα την νέα σχολική χρονιά, με μικρές ελλείψεις.  Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι η βιοκλιματική στέγη έχει δικό της σύστημα άρδρευσης που θα ποτίζεται ύστερα από προγραμματισμό» ολοκληρώνει ο κ. Μανουσάκης.

Το 10ο νηπιαγωγείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, η πράσινη ταράτσα του θα αποτελέσει εμφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες, και θα ομορφύνει ο κόσμος γύρω του αφού θα ανθίσει....
 
Φωτογραφία από το facebook της Εύας Ρομπογιαννάκη.

Την ευχαριστούμε...

Μάρα Μπέκα

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Μανούσος , ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης , βρίσκεται λίγες μέρες πριν την 1η του εκτόξευση στην στρατόσφαιρα και...
"Κόκκινο πανί" ήταν απόψε στα Χανία η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τους...
"Βράζουν" στη Νέα Δημοκρατία μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη από το Ηράκλειο για τους...