Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 12:55
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Χαμός για τις 700.000 ευρώ για έργα σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου

Χαμός για τις 700.000 ευρώ για έργα σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου

έργα δρόμος

«Φωτιές» άναψε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η  πρόταση για τη σύμβαση μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας Κρήτης ύψους 700.000 ευρώ, με στόχο τη συντήρηση του παλιού εθνικού οδικού δικτύου που αφορά στη Λεωφόρο Ικάρου , την 62 Μαρτύρων και τη λεωφόρο Κνωσού, τη λεωφόρο Δικαιοσύνης αλλά και τη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Ωστόσο, προκλήθηκαν αντιδράσεις, εκ μέρους συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς είναι ασαφές το ποιος έχει την ευθύνη για τους συγκεκριμένους δρόμους και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης επισήμανε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη συντήρησης και τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και να δοθεί ποσό ύψους 700.000 ευρώ από την περιφέρεια για τρία χρόνια, ως συνδρομή.
Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε παρέμβασή του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, το ζήτημα είναι απλό, αλλά δεν δόθηκαν προφανώς, όπως είπε, οι σχετικές εξηγήσεις στο Σώμα για το ποιος θα χορηγεί άδειες και άλλες λεπτομέρειες, όμως στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα θα τακτοποιηθεί γιατί όπως είπε «αυτός που εισπράττει οφείλει και να συντηρεί»
Και συνέχισε ο κ. Κουκιαδάκης υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αναλάβει τη συντήρηση ενός δρόμου η Περιφέρεια και να καθίσει στο εδώλιο για μία σειρά από κακοτεχνίες, λόγω εργασιών του Δήμου, ο υπάλληλος της Περιφέρειας. Πάντως ο κ. Κουκιαδάκης ήταν καθησυχαστικός.
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν  στη συνεδρίαση οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενώ χαρακτηριστική ήταν η άποψη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Κουράκη ο οποίος χαρακτήρισε απαξιωτική για το δήμο τη στάση της Περιφέρειας και είπε ότι η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων πήρε χρόνια για να γίνει πράξη.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ηλίας Λυγερός σημείωσε τον κίνδυνο να απορριφθεί η εν λόγω σύμβαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης καθώς  δεν είναι συγκεκριμένη και οικονομικά ορισμένη, όπως είπε.
Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί και πάλι σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, ενώ δόθηκε ένα περιθώριο μιας εβδομάδας, προκειμένου να δοθούν οι σχετικές διευκρινίσεις.

Ελένη Μπουρμά
 

Διαβάστε επίσης. . .

Άκρως απαραίτητη σε πολλά από τα σχολεία του Ηρακλείου είναι η Παράλληλη Στήριξη, καθώς της διαδικασίας αυτής, έχουν ανάγκη...
Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός την περασμένη Παρασκευή 19...
Στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ισορροπία μεταξύ επιχειρήσεων, φυσικού περιβάλλοντος και κοινωνιών...