Τετάρτη 12 ΔΕΚ 2018 14:43
 • Ηρακλειο
  12°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  12°C
Ekriti.gr Logo

Γ. Σταθάκης: Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της χώρας

Γ. Σταθάκης: Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της χώρας

σταθάκης ηράκλειο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους του νησιού.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, και έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 10% στα τιμολόγια, όταν αυτή επιτευχθεί. Μάλιστα χαρακτήρισε τις δύο διασυνδέσεις, με Πελοπόννησο και Αττική, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2023, ως το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της χώρας.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μπλακ άουτ στην Κρήτη, όταν θα κλείσουν οι υπάρχουσες μονάδες καθώς υπάρχει έτοιμο σχέδιο από τη ΡΑΕ.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από την παράταξη "Ριζοσπαστική Συνεργασία" στην οποία ήταν επικεφαλής, είπε ότι οι αντιρρήσεις είναι θεμιτές και θα ληφθούν υπ'όψη.
Τον υπουργό συνοδεύουν στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Μανουσάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Συνάντηση στην Περιφέρεια

Οι όροι που έθεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τη στρατηγική μελέτη των υδρογονανθράκων, η ενεργειακή σύνδεση της Κρήτης και η επίσπευση και ωρίμανση του ΒΟΑΚ, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων που έγιναν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. 

1_1.png, by gpapadakis

Υποδεχόμενος τον Υπουργό, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή και αποτελεσματική συνεργασία με κορυφαίο παράδειγμα την υλοποίηση του σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη μέσα που δημόσιους πόρους που ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκ. ευρώ. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους όρους που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την έρευνα των υδρογονανθράκων ζητώντας να υιοθετηθούν από το Υπουργείο και διατύπωσε για άλλη μια φορά το αίτημα να προχωρήσουν με γρηγορότερα ρυθμό τα έργα οδικής ασφάλειας, η στρατηγική μελέτη και η πλήρης ωρίμανση των πρώτων έργων του ΒΟΑΚ. 

Στη συνάντηση του Υπουργού με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Νίκος Καλογερής, Έφη Κουτεντάκη, Γιάννης Λεονταράκης, Γιάννης Παρασύρης, ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Συντονιστής του Σύριζα Ηρακλείου Γιάννης Παυλιδάκης.

Μάριος Διονέλλης

Διαβάστε επίσης. . .

Στις 11 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 8.30 μ.μ. συνήλθαν στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ηράκλειο, τα νέα μέλη του...
Επιλέχθηκαν οι 2. 800 δήμοι από όλη την Ευρώπη και ανάμεσα τους ο Δήμος Βιάννου, για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15...
Αποκλεισμένη από κονδύλια και ενισχύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ είναι η Κρήτη, την ώρα που η υπόλοιπη Ελλάδα απολαμβάνει την...