Παρασκευή 19 ΑΠΡ 2019 11:54
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  15°C
Ekriti.gr Logo

Έρχονται οι βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στο Γάζι

Έρχονται οι βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στο Γάζι

aporimatoforo.jpg

Τρία συστήματα διπλών, υπόγειων κάδων απορριμμάτων πρόκειται να προμηθευτεί η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, με στόχο την βελτίωση της εικόνας αλλά και της λειτουργικότητας της αποκομιδής.
 
Πρόκειται για σετ υπόγειων κάδων συνολικού προϋπολογισμού 223.200 ευρώ, που θα καλύπτουν σύμμεικτα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα, διαβαθμισμένης συμπίεσης, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες σε σημεία του Δήμου όπου υπάρχουν συστάδες κάδων που παρουσιάζουν μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατάληψη του οδοστρώματος. Τα συστήματα αυτά αναμένεται να συμβάλλουν στη γενικότερη αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών, να αυξήσουν την αποθηκευτική δυνατότητα (ο κάθε κάδος θα είναι χωρητικότητας 1.100 lt) και να αποφεύγονται φαινόμενα διασποράς των απορριμμάτων στο οδόστρωμα καθώς και δυσάρεστων οσμών για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.
Αξίζει να τονιστεί ότι προβλέπεται τα συστήματα αυτά να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη τόνισε: «Εκσυγχρονίζουμε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία αποκομιδής και μετά τα νέα απορριμματοφόρα που αποκτήσαμε, τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που αναπτύξαμε και τους νέους κάδους που πύκνωσαν τον δίκτυό μας, προχωράμε σε μια ουσιαστική αλλαγή του τρόπου αποκομιδής. Με τα νέα αυτά βυθιζόμενα σετ μεγάλων κάδων απορριμμάτων, πετυχαίνουμε και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την αποτελεσματικότερη αποκομιδή, αφού θα συγκεντρώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Τζεδάκη για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, όπως επίσης και στα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό».
 

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθησαν, από άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, μετά τα μεσάνυχτα, σε καφενείο της πόλης , οκτώ άτομα, 6 Έλληνες ηλικίας...
Συνελήφθη, χθές (18.04.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ένας 43χρονος αλλοδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας...
Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που γράφονται με αίμα στην άσφαλτο της Κρήτης. Το νησί θρηνεί ακόμη ένα νεκρό, τον 27χρονο...