Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 07:26
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Εκδήλωση της Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη και της Λέσχης Lions Κνωσός

Εκδήλωση της Παγκρήτιου Συλλόγου για το Νεανικό Διαβήτη και της Λέσχης Lions Κνωσός

διαβητης

Την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη, ο Παγκρήτιος Σύλλογος για το Νεανικό Διαβήτη (ΠΑΣΥΝΕΔ) και η Λέσχη Lions Ηρακλείου «Κνωσός» οργανώνουν σχετική εκδήλωση στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17.30, με ομιλία του Δημήτριου Μαμουλάκη, Παιδίατρου - Παιδοδιαβητολόγου, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. στην Παιδιατρική κλινική του Πα.Γ.Ν.Η. με θέμα:
 «Σακχαρώδης Διαβήτης σε παιδιά και εφήβους, επιδημιολογικά στοιχεία από το νησί μας»
Θα ακολουθήσει παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού "Μελιστάλαχτη" της Βάσως Λούβαρη, Μετεκπαιδευμένης Τ.Ε. Νοσηλεύτριας – Εκπαιδεύτριας Παιδιών με Διαβήτη & Οικογένειας στο Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο του Πα.Γ.Ν.Η. και Προέδρου του ΠΑΣΥΝΕΔ
Στη συνέχεια θα διαβαστούν αποσπάσματα του παραμυθιού από παιδιά, μέλη του Συλλόγου και θα προσφερθεί στους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από τον Ηρακλειώτη μουσικό Δημήτρη Χουρδάκη. 
Την εκδήλωση στηρίζουν ποικιλοτρόπως, πέραν των αναφερομένων, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Medtronic Hellas, η Menarini Diagnostics, η Novo Nordisk, η Medical Waste, η Λίτινας ΑΕ και ο ΣΥΦΑΚ, στους οποίους οφείλονται θερμές ευχαριστίες.
Παράλληλα, από τις  17:00 έως τις 19:00, στην 25ης Αυγούστου, μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια), θα γίνονται μετρήσεις ζαχάρου και γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης από την Ομάδα Φοιτητών Ιατρικής HelMSIC(Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής), ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνουν το περαστικό κοινό σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.  

Θα φωτιστούν, επίσης, με το μπλε χρώμα του διαβήτη η Κρήνη Μοροζίνη, η Λότζια και το Κτίριο της Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης. . .

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αισθητά βελτιωμένες σήμερα, ωστόσο σε πολλές περιοχές τα προβλήματα εξακολουθούν να...
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν για το πρωί της Κυριακής πολίτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την...
Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης σχετικά με την ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, σε σχέση τις...