Παρασκευή 22 ΦΕΒ 2019 02:00
 • Ηρακλειο
  11°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  10°C
 • Λασιθι
  11°C
Ekriti.gr Logo

Αυτή η παράβαση κάνει θραύση στο Ηράκλειο, αλλά δεν ασχολείται κανείς

Αυτή η παράβαση κάνει θραύση στο Ηράκλειο, αλλά δεν ασχολείται κανείς

Λιονταρια

«Κραυγή» αγωνίας του εμπορικού κόσμου για το παρεμπόριο που εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς ενώ οι επαγγελματίες δηλώνουν αδύναμοι πια να κάνουν το παραμικρό!
Περίπου έξι μήνες μετά την τελευταία παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στις εισαγγελικές αρχές για το θέμα, με έμφαση στη διακίνηση «μαϊμού» προϊόντων στην αγορά, τίποτε όπως φαίνεται δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Αυτό καταγγέλλει με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» ο πρόεδρος του ΕΣΗ, Μανώλης Κουμαντάκης κάνοντας λόγο για μία ανεπίτρεπτη κατάσταση ενώ όπως σημειώνει, οι έλεγχοι έχουν «κολλήσει» και δεν προχωράνε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα χαμένα έσοδα του κράτους από δασμούς που δεν πληρώνονται αλλά και το πλήγμα που καταφέρουν στην τοπική οικονομία οι επιτήδειοι που με την επίφαση της νομιμότητας, πωλούν «μαϊμού» προϊόντα εξαπατώντας τους καταναλωτές.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τους ελέγχους, από την πλευρά της δημοτικής αστυνομίας τουλάχιστον, κατά την περσινή χρονιά, διαπιστώθηκαν... μόλις 60 παραβάσεις ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 64 κατασχέσεις προϊόντων που συνεπάγονται περίπου 1570 μαϊμού προϊόντα!
Για το τρέχον έτος, δε, είχαμε τον περασμένο μήνα... μόλις 5 παραβάσεις, 5 κατασχέσεις και 16 προϊόντα.
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνος Πατακός, οι έλεγχοι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταθούν ενώ ο ίδιος αναγνωρίζει ότι το τελευταίο δίμηνο είχαν κάπως ατονήσει, λόγω και της εορταστικής περιόδου.
Ο πρόεδρος του ΕΣΗ, εκφράζει την οργή και συνάμα τη θλίψη του για τα μειωμένα, όπως τονίζει, «αντανακλαστικά» του κρατικού μηχανισμού και των τοπικών αρχών και διαμηνύει ότι το μέλλον προδιαγράφεται  εξαιρετικά δυσοίωνο ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου αλλά και της πασχαλινής εορταστικής σεζόν…

Ελένη Μπουρμά

Διαβάστε επίσης. . .

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , από το έτος ίδρυσης του το 1877, επιτελεί σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο,...
Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου 30χρονος...
Το προεδρείο και τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης ειχε συνάντηση με τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο πρόεδρος της...