Τρίτη 23 ΟΚΤ 2018 15:37
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Ελπίδα για την 84χρονη και το εγγονάκι της - "Κύμα" βοήθειας από εθελοντές

Ηράκλειο: Ελπίδα για την 84χρονη και το εγγονάκι της - "Κύμα" βοήθειας από εθελοντές

ηλικιωμένη

Στο πλευρό της 84χρονης ηλικιωμένης που ζει με το εγγονάκι της, κάτω από άθλιες συνθήκες σε σπίτι στο Ηράκλειο, δεκάδες Ηρακλειώτες.

Αρκετοί εθελοντές, πολίτες του Ηρακλείου μετά την δημοσίευση του θέματος  από την Κίτρινη Αποστολή… και όσων βοήθησαν στην αναπαραγωγή του, έκαναν γνωστή την παρουσία τους στους αρμόδιους της ομάδας και αυτή την ώρα, μηχανικός ιδιώτης μαζί με το συνεργείο του πηγαίνουν στο σπίτι της ηλικιωμένης, προκειμένου να δουν τον χώρο. 

«Ο μηχανικός μαζί με το συνεργείο του, Θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του σπιτιού. θα το βάψουν και να κάνουν ό,τι μαστόρεμα χρειαστεί» αναφέρει στο ekriti.gr  το μέλος της Κίτρινης Αποστολής, κα Ροδάνθη Διαλυνά.

«Πρόκειται για ένα σπίτι που έχει 30 χρόνια να επισκευαστεί. Η υγρασία και οι σοβάδες κυριαρχούσαν στο χώρο, μαζί με πολλές άλλες δυσκολίες. Μαζί με τον μηχανικό και το συνεργείο του βρέθηκαν και άλλοι άνθρωποι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν χρηματικά, για να αγοραστούν τα υλικά που θα χρειαστούν» συμπληρώνει η κα Διαλυνά.

Όσον αφορά το 9χρονο αγοράκι, εγγονό της ηλικιωμένης, μια δασκάλα προσφέρθηκε δύο φορές την εβδομάδα να κάνει δωρεάν μαθήματα για να βοηθήσει της μαθησιακές του δυσκολίες, ενώ κυρίες από την περιοχή προσφέρθηκαν να καθαρίζουν το σπίτι της γυναίκας, για να την βοηθούν επειδή η ίδια μετά από επέμβαση στον γοφό έχει κινητικά προβλήματα.  

Μάρα Μπέκα 

Διαβάστε επίσης. . .

Μια σειρά από σημαντικά έργα που μελέτησε και ωρίμασε ο Δήμος Βιάννου χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα...
Ημέρα για την Οδική Ασφάλεια, αφιερωμένη στη Στέλλα και στον Γιάννη είναι η Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στα Χανιά, μία...