Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

«Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο»

Image
θέατρο ημέρας
 clock 15:40 | 17/02/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σε  συνεργασία με  την  Ανώτερη Σχολή Θεάτρου Νότος και τον συντονισμό της ομάδας «Νηπιαγωγώντας» του Συλλόγου μας  συνεχίζει  την  προσπάθεια που  ξεκίνησε και καθιέρωσε   τα  τελευταία χρόνια  με  τους  πολύ επιτυχημένους Κύκλους Παιδαγωγικών Συναντήσεων.
Έτσι εξακολουθεί  να  ανιχνεύει και  να  καταγράφει τα  θέματα που  απασχολούν τους  συναδέλφους  μας   και  να τους υποστηρίζει  επιστημονικά, θεωρητικά  και  πρακτικά, με  βιωματικά σεμινάρια μέσα  από  τους  κύκλους  των  παιδαγωγικών  συναντήσεων που  υλοποιεί  με  ιδιαίτερη  επιτυχία.
Ο Σύλλογος μας σχεδίασε και υλοποιεί  το 16ο Κύκλο Παιδαγωγικών Συναντήσεων με  θέμα «Θέατρο στην εκπαίδευση ή Εκπαίδευση στο θέατρο».
 Δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο στο : https://goo.gl/R4oWvv πατώντας τον  αντίστοιχο σύνδεσμο (Ctrl και αριστερό κλικ).
 

afisa_2.jpg

afisa_2.jpg, by renas

Προθεσμία συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου.
Το  σεμινάριο  είναι  δωρεάν  για  όλους  τους  εκπαιδευτικούς, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και  θα δοθεί  βεβαίωση  συμμετοχής στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου.
Διάρκεια σεμιναρίου: 15 ώρες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 17ο  Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Θεματικές Ενότητες.
Δομές παιχνιδιού: θεωρία και πράξη

Διδάσκων: Γιωργής Τσαμπουράκης, Ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου Νότος
Πώς γίνεται κάποιος κύριος των χειρονομιών του, των σωματικών του εκφράσεων; Πώς οι ψυχικές καταστάσεις μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο; Πώς αποφεύγεται ο αυτοματισμός; Μέσα από δομές παιχνιδιού, μάθε να βλέπεις, να αισθάνεσαι. Γνώρισε τη «δραματική» συμπεριφορά. Συνειδητοποίησε τη δημιουργικότητα. Για να είναι ο δάσκαλος ικανός να αποκτήσει ευθύνη και γνώση του εσωτερικού του κόσμου για να μπορεί να τον εκφράσει. Γιατί απώτερος στόχος είναι η ομαδικότητα και η επικοινωνία.
 
Εισαγωγή στο σύστημα Στανισλάβσκι: θεωρία και πράξη
Διδάσκουσα: Κωνσταντίνα Πάλλη, Σκηνοθέτης
Ο Στανισλάβσκι έλεγε ότι ο πιο επικίνδυνος ερασιτέχνης είναι αυτός που αρνείται την ανάγκη για τεχνική και επιμένει πως η τεχνική ενοχλεί την έμπνευση. Ναι, αλήθεια είναι: ακόμα και η ελάχιστη, και η πιο μηχανική κίνηση του σώματος κρύβει μέσα της μια τεχνική. Μια εισαγωγή στο σύστημα του Κωνσταντίν  Στανισλάβσκι θα αποδείξει ότι ρόλος είναι και αυτό που είμαστε και αυτό που μπορούμε να γίνουμε. Και ο ρόλος του δασκάλου είναι μια αέναη ανανέωση, μια διαρκής δημιουργία.
 
Θεατρική γραφή και αρχαίος μύθος: θεωρία και πράξη
Διδάσκουσα: Κατερίνα Χάλκου, ιστορικός-θεατρολόγος
Ο νόστος του ήρωα του Τρωικού πολέμου Οδυσσέα, εκτός από το πιο γοητευτικό και ελπιδοφόρο αρχαίο θέμα, είναι ίσως και το πιο γνωστό. Τον νόστο του αναζητούμε στην τραγική και επική ποίηση και σε νεότερα θεατρικά και λογοτεχνικά έργα, τα οποία τον πραγματεύτηκαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Μετά από λίγη ιστορία της δραματουργίας και των βασικών της αρχών, θα ακολουθήσει ένα συγγραφικό παιχνίδισμα και ο καθένας δάσκαλος-μαθητής-μυθοποιός θα συνθέτει το δικό του δραματικό τεμάχιο...
ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, 3 ώρες, Κωνσταντίνα Πάλλη
Παρασκευή και Σάββατο 20 & 21 Απριλίου, 6 ώρες , Γιωργής Τσαμπουράκης
Παρασκευή και Σάββατο 18 & 19 Μαΐου, 6 ώρες, Κατερίνα Χάλκου
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis