Παρασκευή 18 ΙΑΝ 2019 07:29
 • Ηρακλειο
  8°C
 • Χανια
  10°C
 • Ρεθυμνο
  9°C
 • Λασιθι
  8°C
Ekriti.gr Logo

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου στα Τζουμέρκα (φωτο)

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου στα Τζουμέρκα (φωτο)

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα «Αειφορία στην αδιαφορία!» παρακολούθησε το τριήμερο πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων, «Φυσικό περιβάλλον και ιστορικό τοπίο των Τζουμέρκων» στις 3,4,5,6 Μαΐου. Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Αρχαιολογικό μουσείο και τις Βυζαντινές εκκλησίες της Άρτας, την υπέροχη φύση και την πολυκύμαντη ιστορία των Τζουμέρκων καθώς και την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα, by mpeka

Η μοναδική σε ομορφιά περιοχή των Αθαμανικών ορέων όπως είναι η επίσημη ονομασία των Τζουμέρκων μας συνεπήρε όλους. Ακολουθήσαμε το πετρόκτιστο μονοπάτι που ακολουθεί την πορεία του Άραχθου ποταμού πλάι στο γεφύρι της Πλάκας που δυστυχώς δεν υπάρχει πια, περιηγηθήκαμε στα λιθόκτιστα δρομάκια των Πραμάντων, του Συρράκου και των Καλαρρυτών και επισκεφτήκαμε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας και τη Μονή Κηπίνας.
 

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα, by mpeka

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την επίσκεψή μας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων που μας συγκίνησε με τα έργα του, που έχουν ως θέμα τους κυρίως την Ήπειρο: προτομές ευεργετών και σημαντικών ανθρώπων της περιοχής, εκθέματα με θέμα το ψωμί, τη μάθηση, τον ευεργετισμό, την ξενιτιά και άλλα που, όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, είναι «αφιερωμένα στους ταπεινούς της ζωής, τους αγρότες- κτηνοτρόφους, τους μαστόρους και την Ηπειρώτισσα μάνα.
 

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα

11ο γυμνάσιο Τζουμέρκα, by mpeka

Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες του κέντρου Κατέρη Κατερίνα και Λενούδια Ευαγγελία για τη ζεστή τους υποδοχή και φιλοξενία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους. 

Διαβάστε επίσης. . .

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν αισθητά βελτιωμένες σήμερα, ωστόσο σε πολλές περιοχές τα προβλήματα εξακολουθούν να...
Ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος δίνουν για το πρωί της Κυριακής πολίτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να εκφράσουν την...
Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης σχετικά με την ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων, σε σχέση τις...