Κυριακή 24 ΜΑΡ 2019 21:31
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  13°C
 • Ρεθυμνο
  13°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Κρήτη: Απομακρύνουν το... βουνό που έπεσε στο δρόμο (φωτογραφίες)

Κρήτη: Απομακρύνουν το... βουνό που έπεσε στο δρόμο (φωτογραφίες)

σταλός κατολίσθηση

Δουλειά έπιασαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απομακρυνθούν τα 10 χιλιάδες κυβικά μέτρα χώματος που έπεσαν στην εθνική οδό προς Ρέθυμνο και Κίσσαμο, στο ύψος του Σταλού, μετά από την χθεσινή κατολίσθηση.
 

σταλός κατολίσθηση, by renas

σταλός κατολίσθηση, by renas

H επιχείρηση είναι αρκετά "λεπτή" καθώς υπάρχει ο φόβος, με την μετακίνηση του χωμάτινου όγκου, μπορεί να προκαλέσει νέα κατολίσθηση, ενώ, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, πάνω στο λόφο υπάρχει και μία κατοικία.

σταλός κατολίσθηση, by renas

σταλός κατολίσθηση, by renas

Το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παραμένει κλειστό, ενώ μετά την κατολίσθηση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε με θερμική κάμερα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν κάτω από το χώμα είχε εγκλωβιστεί κάποιο αυτοκίνητο.
Περίπου 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία σε όλη την Κρήτη κι επιχείρησε σε περίπου 37 περιστατικά. Κλήθηκε επίσης κι επενέβη σε παροχές βοήθειας σε πολίτες αλλά και σε περιστατικά διάσωσης ζώων. Στο Νομό Ηρακλείου ο Δήμος Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα το Παλαιόκαστρο και η Αμμουδάρα, ήταν οι δύο περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα.
 

Διαβάστε επίσης. . .

Μετά από πολύωρες προσπάθειες οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν...
Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από το Λασίθι και το Ηράκλειο, επιχειρεί περίπου από τις 3:30 το μεσημέρι, για την...
Την απόφαση του για ένταξη του τμήματος Κίσαμος-Χανιά στο έργο της δημιουργίας του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης,...