Δευτέρα 25 ΙΟΥ 2018 06:58
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Χανιά: Τμηματική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς

Χανιά: Τμηματική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς

Δημοτική Αγορα Χανιων

Σε τμηματική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς των Χανίων προσανατολίζεται η δημοτική αρχή της πόλης έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά.
 
Η πορεία του έργου αποκατάστασης του μνημείου ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου των μελών του ΔΣ του συλλόγου καταστηματαρχών και του νομικού τους συμβούλου.
 
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας υπάρχει η δυνατότητα της σταδιακής αποκατάστασης για την οποία ωστόσο χρειάζονται τροποποιήσεις της υπάρχουσας σήμερα μελέτης.
«Το μνημείο δεν μπορεί να περιμένει άλλο», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι αναμένει σε χρονικό διάστημα ενός μήνα την υπογραφή του κειμένου συμφωνίας από το σύνολο των καταστηματαρχών ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το έργο.
 
Παράλληλα έκανε σαφές ότι μετά το πέρας των εργασιών στην δημοτική αγορά θα στεγαστούν μόνο καταστηματάρχες που ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δήμο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Παναγιώτης Κλειδαράς επεσήμανε ότι « η σταδιακή αποκατάσταση της αγοράς βοηθά τους καταστηματάρχες ώστε να προχωρήσει το έργο».
Ήδη για την αντιμετώπιση της ετοιμμορροπίας του κτηρίου υπάρχει ποσό 5 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλισθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Διαβάστε επίσης. . .

Το Εσπερινό επαγγελματικό λύκειο Ιεράπετρας σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έως 29 του μήνα, οι μαθητές / τριες...
Με τρεις προ-φεστιβάλικές και μία μετα-φεστιβαλική ομιλία που οργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου , συνεχίζονται αυτή...