Τετάρτη 20 ΣΕΠ 2017 12:17
 • Ηρακλειο
  29°C
 • Χανια
  31°C
 • Ρεθυμνο
  30°C
 • Λασιθι
  29°C
Ekriti.gr Logo

Χανιά: Τμηματική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς

Χανιά: Τμηματική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς

Σε τμηματική αποκατάσταση του μνημείου της δημοτικής αγοράς των Χανίων προσανατολίζεται η δημοτική αρχή της πόλης έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά.
 
Η πορεία του έργου αποκατάστασης του μνημείου ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου των μελών του ΔΣ του συλλόγου καταστηματαρχών και του νομικού τους συμβούλου.
 
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας υπάρχει η δυνατότητα της σταδιακής αποκατάστασης για την οποία ωστόσο χρειάζονται τροποποιήσεις της υπάρχουσας σήμερα μελέτης.
«Το μνημείο δεν μπορεί να περιμένει άλλο», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι αναμένει σε χρονικό διάστημα ενός μήνα την υπογραφή του κειμένου συμφωνίας από το σύνολο των καταστηματαρχών ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το έργο.
 
Παράλληλα έκανε σαφές ότι μετά το πέρας των εργασιών στην δημοτική αγορά θα στεγαστούν μόνο καταστηματάρχες που ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δήμο. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Παναγιώτης Κλειδαράς επεσήμανε ότι « η σταδιακή αποκατάσταση της αγοράς βοηθά τους καταστηματάρχες ώστε να προχωρήσει το έργο».
Ήδη για την αντιμετώπιση της ετοιμμορροπίας του κτηρίου υπάρχει ποσό 5 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλισθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Διαβάστε επίσης. . .

Ηράκλειο. Λεωφόρος Δημοκρατίας και Παπανδρέου γωνία. Οι πεζοί για να περάσουν από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη θα...
Η κωμωδία «ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ» του Τενεσί Ουίλιαμς, θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017»...
Το κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι, υπογραμμίζει με επιστολή του στο ekriti.gr ο κ...